Letuška z economy aneb co na Instagramu neuvidíte | Petra Jirglová

Blogerka Petra Jirglová vydává svou prvotinu o radostech i strastech letuškování, které na Instagramu nenajdete

Létat v oblacích, cestovat po světě a krásně u toho vypadat. Zní to jako sen, že? Jenže všechno má svá pro a proti. O práci letušky, jejích strastech a radostech napsala Petra Jirglová celou knihu s názvem Letuška z economy aneb co na Instagramu neuvidíte. Kniha vznikla v online nakladatelské platformě Pointa a právě teď míří do knihkupectví a e-shopů. 

Chtěli byste snídat v Paříži, obědvat v New Yorku a večeřet v Bangkoku? Tak to si vysněte jiné zaměstnání. Vtipné historky o kariéře letušky na Blízkém východě. Je to o mně, o práci a životě v Dubaji, o lidech, se kterými jsem se setkala i o tom, že není všechno zlato, co se třpytí. Knížka vás pobaví, potěší a možná i trošičku dojme, ale hlavně otevře oči.

Petra Jirglová

Cestovatelka a milovnice svobody, která vystřídala spoustu zaměstnání po celém světě. Píše osobitý blog TooSweetNothings, kde popisuje své zážitky z cest a ze života. Letuška z economy aneb co na Instagramu neuvidíte je její první knihou. A doufejme, že ne poslední.

Když jí bylo kolem dvaceti, založila si blog na iDnes, kam psala spíš tematické články. Až blog TooSweetNothings jí ale dal naprosto volnou ruku. Petra Jirglová mohla začít psát, co chtěla. „Zpětně mě mrzí, že jsem si ho nezaložila o něco dřív, protože zážitků a historek jsem měla spoustu v průběhu celého života, a ne až v Dubaji. Díky zážitkům jsem napsala knihu o práci v oblacích, kterou si už teď může kdokoliv koupit,“ popisuje vznik knihy Petra Jirglová.

Létat v oblacích, cestovat a krásně u toho vypadat. Zní to jako sen, že? Ale vše má svá pro a proti. Jedinečný cestopis prozradí mnohé o letuškování, i jeho strastech a radostech.

Letuška z economy aneb co na Instagramu neuvidíte je určena pro všechny, kdo se rádi baví, smějí a kdo rádi poznávají svět i lidi. „V podstatě jsem ji vydala díky „nátlaku“ okolí. Během letuškování jsem psala blog a lidé se na něj vraceli. Chtěli vědět, jak se mi v Dubaji a ve světě daří,“ popisuje Petra Jirglová. Po přečtení historek na blogu od lidí mockrát slyšela, že by je měla vydat knižně. Pak se jí k tomu naskytla příležitost…

„Pointa je skvělá platforma, díky které si může vydat knihu opravdu téměř každý. To, jestli to bude kvalitní a úspěšné, rozhodnou pak sami čtenáři. Ale ne každý má ambice prodávat tisíce kusů, knihu může vydat i ten, který chce mít doma na poličce svůj výtisk a obdarovat rodinu a přátele. To mi přijde báječné,“ říká Petra Jirglová o spolupráci s online nakladatelskou platformou Pointa, pod kterou kniha právě míří do distribuce.

„Bylo těžké poznat, kdy jsem ještě vtipná, a kdy už to sklouzává k trapnosti,“ dodává autorka k věcem, které ji během příprav knihy a jejího psaní trápily. Ale i když bylo pro Petru vydání knihy náročné, i co se stanovení si hranic a termínů týká, už má rozepsanou další knihu a další dva nápady nosí v hlavě.

Kniha je k dostání na e-shopu Pointy, ale i v tradičních knihkupectvích a jejich e-shopech.

Více o nakladatelství Pointa a dalších knihách, které jsou právě v předprodeji, se dozvíte zde.

Jsme online komunita. Kde nás najdete?

You may also like...