Kaiserštejnský palác hostil 29. a 30. ledna již 5. ročník galadegustace Premier Wines & Spirits

29. a 30. ledna 2019 proběhl již 5. ročník galadegustací společnosti Premier Wines & Spirits. Na hosty čekala široká nabídka vín i kvalitních destilátů. Díky přítomnosti zástupců jednotlivých vinařství byli návštěvníci galadegustace profesionálně provedeni celým sortimentem přímo jednotlivými vinaři.

Noblesní prostory Kaiserštejnského paláce na pražské Malé Straně přivítaly v posledních lednových dnech stovky návštěvníků. Ve dvou patrech této výjimečné barokní budovy si hosté mohli vybrat z široké nabídky vín i destilátů. První den akce byl zaměřen na bourgogne & champagne, druhý den na špičková vína z celého světa. Galadegustaci navštívila i Dominique Cima-Sander, brand ambasadorka oblíbeného champagne Piper-Heidsieck, která pro tento nezávislý dům champagne pracuje již 27 let. „Co opravdu miluji na své práci, je, že všichni milují champagne. Už jen když vyslovíte slovo champagne, tak vidíte, jak se lidé usmívají a září jim oči. Je to elegantní nápoj, který mají lidé spojený s oslavami něčeho výjimečného,“ uvedla Dominique Cima-Sander.

Na hosty galadegustace čekal velký výběr tichých i šumivých vín. Zákazníci se mohli od zástupců jednotlivých vinařství dozvědět o jejich vínech spoustu zajímavostí a poznat jednotlivé regiony opravdu dopodrobna. Všechny spojovalo jedno – láska k vínu. „Připravena byla vybraná vína od základních po ta opravdu jedinečná. Díky širokému sortimentu společnosti mohli hosté ochutnat i produkci malých, rodinných vinařství, která vína připravují tradičními postupy. Přítomni byli zástupci vinařství Codorníu, Vega Sicilia, Pieropan či například Le Macchiole a mnoho dalších,“ popisuje galadegustaci Tomáš Brůha, head sommelier společnosti Premier Wines & Spirits.

Návštěvníci měli na galadegustacích možnost ochutnat nejen skvělá vína, ale čekaly na ně i prémiové destiláty. V krásném Baron baru byly představeny spirity ze Zámecké palírny v Blatné včetně novinky Baron Hildprandt ze zralých meruněk a hlavně new make B.Barrel, což je nový blatenský destilát z nakuřovaného sladu. Přichystaný byl i prémiový armaňak Lafontan z roku 1989 a karibský rum Ron de Jeremy a Flor de Cana z Nikaragui.

www.1er.cz

You may also like...