Unikátní koncept Store Floritage

Italský design se na mezinárodní scéně těší odjakživa nebývalému renomé. Označení „vyrobeno v Itálii“ je ukazatelem nejvyšší kvality i tradice a dosahuje srovnání například s francouzskou haute couture. Na Apeninském poloostrově platí za kolébku designu Florencie, coby hlavní město uměleckých velikánů a estétů. Právě odtud pocházejí rodinné značky zaměřené na rukodělný interiérový design, dekorace a bytové doplňky zastupované v nově otevřeném concept storu FLORITAGE v Praze. 

Italským majitelům Robertě Bergadano a Angelovi Forte se podařilo navázat spolupráci s předními společnostmi, jež váže k Florencii a toskánskému regionu úzké pouto. Značky si do svého obchodu na Vinohradech pečlivě vybírají. Nyní FLORITAGE nabízí sedm exkluzivních značek a cílem majitelů je sortiment rozšířit. Celý projekt je vyjádřením jejich lásky a úcty k Praze, kterou si zamilovali, ale zároveň k Florenci, kterou jako centrum designu milují. 

Slavnostní otevření FLORITAGE si nenechaly ujít herečka a spisovatelka Aňa Geislerová a herečka Kateřina Kaira Hrachovcová. Obě dámy jsou známé obdivovatelky kvalitního a originálního designu. Hosty na večeru přivítala v roli moderátorky modelka Renata Langmannová, která má blízký vztah k Itálii. Obchod na Vinohradské ulici navržený v současném moderním stylu na dvou podlažích nabízí exkluzivní textilní doplňky a látky značky Busatti, která funguje od roku 1842. 

Významný výrobce tkanin a vybraných látek s bohatou historií vyrábí své skvosty v samém srdci Toskánska. Firma využívá přírodních materiálů a u designu se nechává inspirovat srdcem a duší renesance a rustikální krásou. Giulia Mangani nabízí ručně vyráběné lustry, svítidla, vázy a mísy, které jsou vyráběny z vysoce kvalitních surovin z Itálie. Primárním materiálem je porcelán. Výrobky se pyšní elegantním designem různých stylů. Domov provoní exkluzivní vůně AquaFlor. Tatoznačka je skutečným „Chrámem parfémů“, který se nachází v renesančním paláci v okrese Santa Croce. Nabídka značky AquaFlor zahrnuje parfémy, kolínské a zvlhčující vody, pokojové vůně, svíčky a další produkty. 

Značka Migone dal 1866 se řadí do florentského dědictví. Specializuje se na vonné svíčky, které produkuje už šestou generaci. Nabídku módních doplňků reprezentuje šperkařka Angela Caputi, jíž se podařilo povýšit bižuterii z běžných materiálů, jako je například plast, na úroveň šperkařského díla. Caputti je uznávána po celém světě pro své jedinečné a stylově nenapodobitelné skvosty, které doslova hýří temperamentem a fantazií. Šperky jsou vystaveny v nejvýznamnějších muzeích světa. K jejím zákaznicím patří belgická královna Mathilde nebo nizozemská královna Máxima. Zaujmou rovněž kabelky a kožené výrobky Scuola del Cuoio zpracovávající materiály pomocí prastarých technik.Významná značka vyrábí kvalitní kožené výrobky, ale také se zde školí renomovaní řemeslníci. Mezi dlouhodobé zákazníky patří anglická královská rodina, američtí prezidenti a mnoho globálních celebrit. V neposlední řadě si přijdou na své i majitelé čtyřnohých miláčků, pro něž si značka Emma Firenze připravila oblečky, obojky či jiné doplňky. Veškeré oblečky se vyrábějí přímo na míru a svetry jsou z exkluzivního kašmíru Loro Piana. 

You may also like...