UPC MAX kino zve na promítání filmu Jan Palach

Jan Palach. Nekompromisní mladík, který přinesl krajní oběť v touze vyburcovat národ z okupační letargie. Jméno, které u nás zná každý. Už tento čtvrtek, 8. srpna, bude film promítán v rámci letního UPC MAX kina na střeše Centra Černý Most. Areál letního kina bude otevřen od 20.30, samotné promítání bude zahájeno se setměním. Čtvrtý ročník UPC MAX kina nabízí i letos každý čtvrtek skvělou českou filmovou tvorbu minulého roku divákům zcela zdarma.

Film přináší pohled na několik posledních měsíců života Jana Palacha. Pozoruje jej na základě dostupných faktických pramenů, a zároveň přemýšlí, co mladému muži běželo hlavou. Jan Palach totiž nikomu z blízkých o svém rozhodnutí dopředu neřekl. Ani nenaznačil, že by byl něčeho takového schopen. Ve filmu prochází vztahem se svou přítelkyní Helenkou, bouřlivým kolejním životem roku 1968, soužitím s mámou doma ve Všetatech, zažije studentské brigády v Kazachstánu a Francii, chodí do školy, pozoruje a mlčí. Stejně jako se od podzimu 1968 mění veřejný život, ráz ulic i výrazy lidí, stává se něco s Janem. Jak to, že si ničeho nevšimli jeho dívka, máma, spolužáci? Ještě to ráno si Jan vzal od mámy svačinu, na koleji vtipkoval se spolubydlícím a před odchodem do města se vysprchoval. Kamera po celý film sleduje Janovu tvář a snaží se zachytit okamžiky rozhodnutí.

Každý návštěvník obdrží u vstupu do letního UPC MAX kina drink Black Fox od STOCK Plzeň – Božkov. Raiffeisen stavební spořitelna zase nabídne chutný popcorn nebo kávu. Dále je pro diváky připravena ochutnávka bonbonů Haribo a chipsů Lays. Na místě bude probíhat registrace do věrnostního programu Centra Černý Most, které poskytuje mnoho výhod i zábavy. Ve VIP zóně se pak na každém promítání návštěvníci mohou těšit na B-smart od KFC a čerstvé domácí limonády Rancheros.

Do konce srpna probíhá také hlasování o divácky nejoblíbenější film roku 2018, který následně získá MAX Cenu 2018 z dílny Aleš Zvěřina & studio AZ-Design. Diváci tak mohou každý den hlasovat pro jeden nejoblíbenější film z desítky promítaných v UPC MAX kině.

Kompletní program UPC MAX kina 2019:

Prostory UPC MAX kina budou pro veřejnost otevřeny vždy ve 20.30. Partnery akce jsou UPC Česká republika, Radio Kiss, multikino CineStar Černý Most, Centrum Černý Most a Česká filmová a televizní akademie.

Změna programu vyhrazena. Více informací naleznete na www.upcmaxkino.cz.

Akci zajišťuje primácká agentura Solootions. 



You may also like...