Zpomalte a dopřejte svému tělu relax

Rozlítané léto, začátek září ve jménu školního shonu a výkyvy počasí. To všechno působí na náš organismus a to, jak se cítíme. Je na čase zpomalit a nalézt v sobě opět rovnováhu a klid. Uspořádání myšlenek, dobré čtivo a blahodárný nápoj v ruce určitě pomůže předejít podzimním depkám.

Zpomalte a dopřejte svému tělu relax

Abyste se zklidnili nemusíte hned dávat výpověď v práci, odjet na chalupu do hor nebo se stát ignorantem. Důležitým krokem pro vnitřní pohodu je slowdown – tedy zpomalení. Tak jak se příroda po namáhavém pučení, růstu a dávání plodu musí uklidnit, tak i my lidé bychom měli lehce zpomalit.

Podzim je často spojován s „podzimní únavou“, která v tomto období postihne téměř každého. Přinášíme vám několik tipů, jak ji zvládnout, a dokonce si podzim i užít:

Zpomalte, zpomalte, zpomalte

Zkuste to! Zpočátku je to těžké, ale nemusíte se přímo zastavit. Nemusíte každý víkend na poznávací výlet, ani mít napečeno pro hosty každou neděli a dodělávky do práce po osmé hodině, také nejsou potřeba. Využijte podzimní večery k zajímavému čtení nebo poslechu uklidňující hudby.

Zpomalte a dopřejte svému tělu relax

Jídlo a pití

Soustřeďte se na výživnou stravu a pravidelný pitný režim. Nenechávejte nic náhodě a do svého jídelníčku zařaďte masové i zeleninové vývary, obilniny a teplé nápoje, které zahřejí. Vybírejte z čajových směsí, které vám mohou ulevit i v každodenním životě. Vychutnejte si provoněný Biogena Wellness Selection Bright Detox, který vaše tělo pročistí a zároveň vám díky své dokonalé chuti i vůni prozáří den. Pro milovníky tradičních zelených čajů je připraven Biogena Traditional Green Tea, který si už s podzimní únavou hravě poradí.

Choďte ven

I když podzimní počasí spíše napovídá, abychom seděli doma, opak je to, co naše tělo opravdu potřebuje. I když je venku šedo a vy byste si co nejraději zalezli, alespoň půl hodinka procházky váš organismus potěší a zlepší vám náladu. Pohyb a čerstvý vzduch vám dozajista udělají dobře!

Zdroj foto: Biogena

You may also like...