Dokonalá pleť na podzim i v zimě? S péčí od Fragonita to zvládnete!

Přestože zima klepe na dveře, neznamená to, že se zabalíme do tří tlustých svetrů a přestaneme se o své tělo zajímat! Řeč je především o pokožce, která si po náročném létě, kdy jsme pleť pravidelně vystavovali vysušujícím slunečním paprskům a mořské i chlorované vodě, vskutku zaslouží trochu pozornosti. Právě období podzimu a začátku zimy je pro začátek pravidelné a důkladné péče naprosto ideální. Za dlouhých večerů, kdy tma padne už v pět odpoledne, stejně nemáme moc co na práci. Tak do toho pojďte s námi!

Hydratace: to je problém, který naši pokožku sužuje po celý rok. Stejně jako léto, tak i začátek zimy jí dává pořádně zabrat. Mrazivý vzduch venku a suchý ve vytápěných místnostech extrémně vysušuje, nízké teploty navíc redukují produkci kožního mazu, což celou situaci ještě zhoršuje. Do toho si přičtěte smog, méně vitamínů z jídla i sluníčka a problém je na světě! Když se na péči v tomto období „vykašlete“, můžete se dříve či později potýkat se suchými šupinkami, rozpraskanými žilkami nebo nepříjemným pnutím.

Ve Fragonitu fandíme kráse po celý rok, a proto jsme pro vás přichystali několik tipů, jak udržovat pokožku celého těla i přes nástrahy počasí ve skvělé formě.

Rozzařte svou pleť!

Po dokonalé, jasné pleti toužíme snad všichni. K jejímu dosažení přitom nepotřebujeme žádné zázraky, stačí pravidelná péče a správný krém či sérum. Důležité jsou hydratační schopnosti, velmi vítaný je však také obsah dalších složek, jako je kyselina hyaluronová, vitamín E, růžový či olivový olej, které dodají potřebnou výživu. V zimě pak doporučujeme sáhnout po olejích obsahujících mastné kyseliny a vitamíny, jež pleť hloubkově vyživí a zároveň působí jako antioxidanty. V naší nabídce najdete třeba kokosový, mandlový či arganový.

  1. Jeanne en Provence, Suchý olej na obličej, tělo a vlasy, Oliva – 150 ml, 253 Kč
  2. Le Petit Olivier, Hydratační denní pleťový krém s olivovým olejem – 50 ml, 244 Kč
  3. Detox Skinfood, Pleťový hydratující olej – 30 ml, 369 Kč
  4. Panier des Sens, Obohacující pleťový krém, Zářivá pivoňka – 50 ml, 588 Kč

Hydratace není důležitá jen pro pleť obličeje, ale i pokožku celého těla. Znáte to, venku mrzne, jako když praští a vás po návratu z té plískanice nenapadne nic jiného než si vlézt pod horkou sprchu. Na duši vám to sice udělá dobře, pokožka však neskutečně trpí.

I tady platí jednoduché pravidlo – mazat, mazat a zase mazat! Skvělá jsou tělová másla obohacená o bambucké máslo, mateří kašičku nebo rostlinné extrakty, třeba z oliv nebo rakytníku řešetlákového, jenž díky vysokému obsahu vitamínu C dobře působí na regeneraci pokožky. Krok vedle opět neuděláte ani s přírodními oleji, které jsou pro své hydratační účinky velmi ceněné.

  1. Jeanne en Provence, Výživné tělové mléko, Oliva – 250 ml, 249 Kč
  2. Scottish Fine Soaps, Tělové máslo, Stříbrný řešetlák – 200 ml, 252 Kč
  3. Panier des Sens, Tělový krém s mateří kašičkou, Med – 200 ml, 347 Kč
  4. Lovea, 100% přírodní BIO ochranný olej, Kokos – 100 ml, 195 Kč

Rty a ruce jako z hedvábí

Na péči o rty v průběhu celého roku všichni často zapomínáme. Přitom právě ony nebyly přírodou obdařeny vlastní tukovou vrstvou, což z nich dělá jednu z nejcitlivějších částí našeho těla. Když se pak v mrazivém počasí nechtěně olíznete, tu chvilku nepozornosti si budete vyčítat ještě hodně dlouho. Pro prevenci i „léčbu“ rozpraskaných rtů jsou ideální balzámy s kokosovým, šípkovým či jojobovým olejem, vitamínem E nebo bambuckým máslem.

Stejně jako rty, také ruce jsou v zimě vystavovány extrémní zátěži. Kromě nástrah počasí je totiž trápíme i chemickými čistícími prostředky nebo parfémovanými mýdly. I tady musí být péče pravidelná, aby došlo k žádané hydrataci a zklidnění. V naší nabídce si navíc můžete vybrat z řady produktů s vysokým podílem přírodních složek.

  1. Le Petit Olivier, Vyživující krém na ruce s arganovým olejem – 75 ml, 133 Kč
  2. Scottish Fine Soaps, Krém na ruce a nehty, Bílý čaj a vitamín E – 30 ml, 242 Kč
  3. Jeanne en Provence, Krém na ruce, Bambucké máslo a med – 75 ml, 107 Kč
  4. Detox Skinfood, Balzám na rty – 10 ml, 202 Kč
  5. Bamboology, Balzám na rty s pivoňkovou vůní – 10 ml, 359 Kč

Spojte péči s relaxací

Co by to bylo za podzim a zimu bez teplé koupele? Jak už jsme se však zmínili, oblíbený rituál se vám může na pokožce pěkně vymstít. Pokud se však této slasti nedokážete vzdát, poradíme vám, jak spojit příjemné s užitečným a svému tělu ve vaně dopřát i trochu péče. Velmi ceněný je v zimě peeling, který odstraňuje odumřelé buňky a zlepšuje tak působení krému či oleje, jímž se po osušení namažete. Neméně prospěšné jsou mléka a oleje určené přímo do sprchy či koupele, které pokožku nedráždí ani nevysušují. Naopak, jemně ji čistí, hydratují a vyživují. V naší nabídce jich najdete hned několik.

  1. Scottish Fine Soaps, Jemné peelingové mýdlo, Ovesné vločky – 220 g, 223 Kč
  2. Jeanne en Provence, Výživný sprchový olej, Tajemství jasmínu – 250 ml, 163 Kč
  3. Panier des Sens, Sprchový olej, Mandle – 200 ml, 236 Kč
  4. Scottish Fine Soaps, Koupelový a sprchový olej, Mořská řasa – 100 ml, 245 Kč

Více informací na www.fragonito.cz.

You may also like...