Recenze kosmetiky: Vyzkoušeli jsme suchý šampon

Mít za každé situace krásné a čisté vlasy je každodenním snem většiny z nás. Jak toho ale docílit, když časté mytí jim nesvědčí, a vyjít ven bez nezbytných stylingových přípravků je nemyslitelné?

alcina, suchý šampon, testování kosmetiky, recenze kosmetiky

Odborníci doporučují mytí vlasů šamponem optimálně 2x týdně, pokud si je myjeme častěji, konečky tím trpí a případná barva se zbytečně vymývá… Což způsobí, že nás pak čeká častější návštěva kadeřníka.

Jak tedy vystoupit ze „začarovaného kolotoče“?

Do ruky se nám v redakci dostal suchý šampon od značky Alcina. Ten podle výrobce slibuje okamžité oživení unavených vlasů bez viditelných stop po šamponu: rychle se vstřebává a vlasy jsou ihned připraveny k další úpravě.

alcina, suchý šampon, testování kosmetiky, recenze kosmetiky

Suchý šampon Alcina v akci

Ze začátku jsem byla trochu skeptická, stále si vzpomínám na dřívější dobu, kdy jediný suchý šampon na trhu byla malá plastová krabička plná pudru, který, ať jsem se snažila sebevíc, stejně ve vlasech zůstal. A dělal mi ostudu…

alcina, suchý šampon, testování kosmetiky, recenze kosmetiky

Růžový suchý šampon ve spreji se mi líbil již na první pohled a při nejbližší vhodné příležitosti (když nebyl čas na umytí vlasů) jsem ho vyzkoušela. Má příjemnou vůni a aplikace pomocí spreje je jednoduchá. Nastříkala jsem dostatečné množství do konečků vlasů, nechala pár minut působit a poté vyčesala hřebenem. Jednodušší už to být nemůže.

Suchý šampon, alcina, testování kosmetiky, womenhouse

Vlasy byly na pohled méně zplihlé a připravené přežít další pracovní den. U kořínků nezůstal žádný zbytek šamponu, což je zásadní věc. Za mě je tento suchý šampon milá vychytávka, která by ve vaší kosmetické výbavě rozhodně neměla chybět.

Umytí vlasů vodou a šamponem nenahradí, dokáže ale prodloužit jejich svěžest.

Zakoupit ho můžete ve vybraných kosmetických salonech, jejichž seznam naleznete zde.

You may also like...