Prázdninové novinky z online nakladatelství Pointa

V online nakladatelství Pointa vychází na přelomu v července a srpna dvě knižní novinky. Knihu Nikdy nezapomeň, která je vhodná pro dospívající a mladé čtenáře, napsala začínající herečka Lenka Rzepková a jedná se o příběh s autobiografickými prvky zaměřený na životní spokojenost a plnění si vlastních snů. Druhým titulem je tragikomický román Nebe Nebo od Petra Neckáře, který se po rituálech se silnými přírodními psychedeliky zaměřuje na vědomí a prožívání reality. Titul zaujme zejména čtenáře seberozvojových románů a má vést k vlastnímu sebepoznání. Obě novinky i spoustu dalších titulů je možné objednat na e-shopu Pointy a ve všech tradičních knihkupectvích nebo na e-shopech.

Nikdy nezapomeň

Autor: Lenka Rzepková

Příběh Kate, která se ztrácí, hledá a nachází v různých životních obdobích a místech. Příběh, který vás dojme, rozesměje i nakopne. Cesta za odvahou žít život takový, jaký chceme my, a ne někdo jiný.

Žánr: autobiografický příběh, osobní rozvoj

Počet stran: 216

Rozměry: 145 x 205 mm

Vazba: brožovaná

ISBN: 978-80-7650-406-6

Datum vydání: 26. 7. 2021

Vhodné pro: dospívající a mladé čtenáře

Cena: 299 Kč

Pointa.cz | Nikdy nezapomeň

Anotace

Kniha pro všechny, kteří zapomněli. Ale i pro ty, co si to potřebují připomenout. Ptáte se co? Ty malé děti v nás. Kniha pro všechny, kteří se někdy báli být sami sebou.

Čím bys chtěla být, až vyrosteš?“ zeptali se malinké Kate, která už tehdy věděla. Měla sen, že se stane herečkou a malířkou obrazů. Roky přibývají a její sen pořád není na dosah. Do toho neúspěšné talentové zkoušky na vysněnou školu, nevydařené vztahy a na krku dospělost, která jí tak trochu nahání strach. 

Kate, zmatená a ztracená, se vydává sama pěšky na svou životní pouť, aby opět nalezla samu sebe. Lidé, které na této cestě potká, a důležité poznání, k němuž dojde, jí doslova obrátí život vzhůru nohama. 

Příběh Kate, která se ztrácí, hledá a nachází v různých životních obdobích a místech. Příběh, který vás dojme, rozesměje i nakopne. Dovolme si spolu s hlavní hrdinkou (znovu)objevit hravé děti v nás samotných, zvídavost, upřímnost, čistotu, pravdu a Lásku, když už jsme (ne)dospěli.

Cesta za odvahou žít život takový, jaký chceme my, a ne někdo jiný. 

Lenka Rzepková

Je umělecká duše, která miluje život a snaží se ochutnat všechny jeho příchutě. Původně je z Beskyd, ale nyní žije už pátým rokem v Praze. Miluje umění, dobrou literaturu, dobré jídlo, dobrou hudbu, malování, tanec a cestování. Momentálně studuje na DAMU. Je herečkou v hereckém studiu ve Švandově divadle a občas se objeví i na filmovém plátně. Herectví je její velká vášeň a moc by si přála, aby se mu mohla věnovat i nadále.

Proč knihu napsala

Byl to vždycky můj sen, ale dlouho jsem se tomu bránila, protože jsem si připadala příliš „mladá a nezkušená“ na něco tak velkého, jako je kniha. Nicméně v roce 2019 jsem absolvovala sama pěší pouť do Santiaga de Compostela, která mě mnohému naučila a kde jsem dostala nápad na příběh. Psaní pro mě bylo (a stále je) i jakousi formou terapie. Každý den jsem si psala zápisky do deníku, a když jsem se vrátila, v psaní jsem pokračovala. Pak jsem najednou ucítila jakýsi příval energie, popud, impulz, potřebu, že knihu musím dopsat. Teď, nebo nikdy. Občas to bolelo, občas jsem se smála, občas jsem nevěděla kudy kam a občas jsem věděla přesně. A tak jsem ji vážně dopsala. Po roce a půl. A té knize neskutečně věřím. Cítím, že by mohla hodně lidem pomoct. Cítím, že právě TEĎ nastal ten čas, ta pravá chvíle, aby má kniha spatřila světlo světa. A bylo by mi neskutečnou ctí, kdybyste byli součástí a měli zájem mě v tomto snu podpořit.“

Nebe Nebo

Autor: Petr Neckář

Situační tragikomedie par excellence. Příběh, který se odehraje pouze jednou za život. Ale navždy všechno změní.

Žánr: tragikomický román

Počet stran: 320

Rozměry: 125 x 190 mm

Vazba: brožovaná

ISBN: 978-80-7650-227-7

Datum vydání: 2. 8. 2021

Vhodné pro: čtenáře seberozvojových románů

Cena: 333 Kč

Pointa.cz | NEBE NEBO

Anotace

Pokoj, klid, lásku a nerušit. Jobbi ví, co chce. Touží po nějaké hormonálně harmonické, mentálně vyvážené ženě, která by jej udělala šťastným. Jenže na krku má blížící se bankrot, v akváriu evidentně nespokojené rybičky a hráčská vášeň jej opět dovedla někam, kam původně nechtěl. Když se mu do cesty připlete kosmická Maya, z jejíchž očí vychází hluboký klid i rozverná hravost, nemá tušení, k čemu jedno rozhodnutí povede.

Fascinující dobrodružství až k hranicím vlastního sebepoznání je napsáno hravým jazykem, na kterém si s chutí smlsnete. Pravděpodobně vám však nenávratně změní vnímání.

Petr Neckář

Po rituálech se silnými přírodními psychedeliky je fascinován vědomím a kosmickou hrou, kterou sníme sami v sobě. Baví ho zkoumat podstatu reality a je velmi zaujat možnostmi toho, jak svým stavem bytí můžeme ovlivnit vlastní prožitky a jejich vnímání. Psaní mu poskytuje notnou dávku sebereflexe a možnost proměnit hlas v hlavě, který jede od rána do večera, v něco smysluplného.

Proč knihu napsal

Chci změnit svět. Nebo jej pohladit. Slovem.

Tak jemně a láskyplně, jak je jen v mých silách.“

You may also like...