7. ročník projektu HELPING DOLLS je za námi. Pomohl všude, kde bylo potřeba

V rámci pomoci týraným dětem umístěným do FOD Klokánek, ale i rodinám v hmotné nouzi, seniorům a dětem z dětského domova na Ukrajině proběhl tento rok již 7. ročník charitativního projektu Helping Dolls. Na galavečeru, který se uskutečnil 23. 5. 2022 v prostorách pražského hotelu Augustine, byla vydražena neuvěřitelná částka 1 197 000 Kč.

Výtěžek z dražby bude věnován dětem z Klokánku Láskova, další část peněz pak poputuje vybraným seniorům v tíživé finanční situaci nebo do rodin, v nichž žijí nemohoucí osoby. Takovou je například rodina z Nového Boru, jejíž člen trpí svalovou dystrofií, nebo rodina ve vesničce Prysk žijící za hranicí chudoby. Část financí bude věnována záchranné stanici na Moravě v oblasti, kterou zpustošil hurikán. Akce neopomene ani pomoc Ukrajině: výtěžek ze dvou vydražených předmětů – obrazu a panenky od designérky Julie Haynaliy poputuje do jednoho ukrajinského dětského domova. Obraz, jenž je pojat jako Děti/dětem, přitom nakreslila Juliina 11letá dcera.

Nezapomenutelným večerem provedl hosty sám zakladatel projektu František Anděl, který na akci propojil české i zahraniční módní návrháře a umělce. Při aukci se vydražilo všech 37 panenek Barbie oděných do originálních modelů od Kláry Nademlýnské, Chiary Boni, Zofie Angelic a dalších významných osobností. Františkovi dělaly během galavečera společnost ambasadorky projektu: zpěvačka Annamária d´Almeida a herečky Sabina Laurinová, Petra Špalková.

Událost byla pestrá i díky doprovodnému programu. Vystoupila zpěvačka a ambasadroka projektu Helping Dolls Annamária d´Almeida, ale také talentovaná zpěvačka Zuzana Gamboa. A nakonec nezapomeňme připomenout, že i letošní ročník se mohl uskutečnit díky štědré podpoře hlavních partnerů – Daimler Mercedes-Benz Česká republika, Mattel Česká republika, Nanosun, Pasáž českého designu, Prosekárny , Philips TV, Swiss Esthetic a hotelu Augustine na Malé Straně.

Více informací na www.helpingdolls.com.

Zdroj foto: Helping Dolls

You may also like...