PODCAST: Restaurace The Artisan | Rozhovor s šéfkuchařem Davidem Rejhonem o večerním menu

Hosté restaurace The Artisan mají už delší dobu možnost ochutnat originální kulinářský zážitek pod taktovkou šéfkuchaře Dajvida Rejhona přinášející to nejlepší z českých farem, řek, lesů a zahrad.

A kdo této příležitosti do dnešního dne ještě nevyužil, tak přinášíme malou pozvánku ve formě audio podcastu, kde vás na všechny ty úžasné speciality pozve osobně šéfkuchař David Rejhon v malém rozhovoru o večerním menu i speciálním servírovaném nedělním brunche.

Osobně jsme měli tu čest večerní menu ochutnat a za naší redakci ho můžeme jen doporučit, protože nemá chybu!

PODCAST: Rozhovor s šéfkuchařem Davidem Rejhonem o večerním menu a pravidelném nedělním brunche.

The Artisan, restaurace pražského hotelu Marriott, rozšířila provoz a hostům nabízí večerní ala carte menu, jež se podává od pondělí do soboty vždy od 18 do 23 hodin, středeční a čtvrteční večery jsou navíc zpestřeny živým hudebním vystoupením. Originální koncept restaurace je inspirován chutěmi moderní české kuchyně a klade důraz na využití sezónních surovin z vlastní produkce a od lokálních farmářů, poctivou řemeslnou výrobu a udržitelnost provozu.

„Jsme moc rádi, že můžeme hostům plně představit večerní koncept naší restaurace The Artisan. Večerní menu jsem sestavil se svým týmem a je inspirováno dlouhodobou spoluprací s našimi osvědčenými lokálními farmáři a dodavateli,“ říká šéfkuchař David Rejhon.

Hosté The Artisan mohou ochutnat předkrmy a hlavní chody vybírat hned z několika kategorií, podle toho, odkud pochází hlavní ingredience jednotlivých pokrmů: farma, řeka, zahrada či pole a les. Mezi delikatesy z nabídky předkrmů patří určitě hovězí tatarák z plemene Čestr připravovaný přímo před hosty, uzené kachní prso s rebarborou a domácím pampeliškovým medem a tradiční kulajda s nakládanými houbami, křepelčím vejcem a koprem. „Při sestavování menu vždy dbáme na rozmanitost chutí, a tak jsme jako hlavní chody na závěr letní sezóny zařadili například jesetera s kedlubnou a kaviárem z Rieslingu, naší „artisanskou“ svíčkovou s karlovarským knedlíkem a vegetariáni si jistě pochutnají třeba na grilovaném květáku s vejcem 62 a ořechy nebo hlívě ústřičné s pohankou, klíčky jehličí a jalovcem,“ představuje vybrané pochoutky z hlavního menu David Rejhon. „Nechybí samozřejmě ani top výběr stařených hovězích steaků z Josper grilu či vepřová pečeně, které si hosté mohou dochutit našimi domácími omáčkami z pepře a rumu, máku a švestky nebo kmínu a piva,“ dodává.

Menu restaurace je vždy připravováno v úzké spolupráci s ověřenými farmáři působícími v okruhu 200 kilometrů od Prahy, což zajišťuje udržitelnost při přepravě surovin. Mezi dvorní dodavatele masa nejvyšší kvality patří A-maso, restaurace již dlouhodobě spolupracuje také s rodinnou farmou Kalendova Chabrybárna z Prahy, dodávající vždy čerstvé ryby z venkovních rybníků napájených přírodním pramenem, a rovněž se Sluneční farmou Vykáň, známou pro organické pěstování desítek druhů paprik, rajčat a dalších jedinečných odrůd zeleniny, ovoce a bylin. Šéfkuchař a jeho tým rovněž hojně využívají vlastní zahrádku a vnitřní kultivátor, kde pěstují vlastní bylinky, jedlé květy a výhonky, které používají nejen k obohacení chuti pokrmů, ale také k výrobě vlastních olejů, octů či sirupů.

Restaurace The Artistan je proslulá svou otevřenou, „divadelní“ kuchyní, kde hosté mohou pozorovat přípravu své večeře v reálném čase, a také pro svůj interaktivní servis, během kterého se od obsluhy a kuchařů dozvědí více informací o jednotlivých pokrmech a surovinách, které byly k jejich přípravě použity. Šéfkuchař David Rejhon má zkušenosti z předních restaurací v New Yorku či Vietnamu a působil i v domácím Zátiší či cateringu White Circus od Ambiente.

Více informací naleznete na: www.theartisan.cz, instagramovém nebo facebookovém profilu restaurace.

Prague Marriott Hotel se nachází v centru hlavního města v docházkové vzdálenosti od nejznámějších historických památek, restaurací a oblíbených nákupních center. Nově zrekonstruovaný hotel nabízí moderně zařízené, prostorné pokoje a luxusní apartmá. Součástí rekonstrukce je také nový koncept restaurace Thea Artista s otevřenou kuchyní, která se zaměřuje na moderní české pokrmy ze sezónních produktů od lokálních farmářů. Opravdovým kulinářským zážitkem je večerní koncept restaurace a rovněž nedělní bronche pro celou rodinu. V rámci hotelu jsou k dispozici i moderní konferenční prostory, fitness či garáž pro 400 aut. Prague Marriott hotel partnersky podporuje celou řadu významných kulturních a sportovních akcí v ČR.

Zdroj foto: Prague Marriott Hotel, Restaurace The Artisan

You may also like...