Kryštof Hádek strhne lavinu nedorozumění v komedii Tátou proti své vůli

Kryštof Hádek, Kristina Svarinská, Taťjana Medvecká nebo Anna Polívková natočili v průběhu podzimu novou romantickou komedii s názvem „Tátou proti své vůli“. Komedii o tom, co všechno se může stát, když se zapletete do jedné nevinné lži, natočil režisér Tomáš Dianiška.

Film vznikal v Bratislavě a v Hradci Králové, další role ztvárnil Filip Rajmont, Pavel Soukup, Miroslav Noga nebo Gabriela Mikulková. Premiéra v kinech je v plánu na 10. srpna 2023.

Hlavní hrdina filmu chce ještě naposledy potěšit svou nemocnou maminku, která touží po vnucích. Přesvědčí proto těhotnou sousedku a bývalou striptérku, aby sehrála jeho dívku a nastávající ženu. Maminka se ale zázračně uzdraví a následně se strhne lavina nedorozumění a karambolů a několik životů se převrátí vzhůru nohama. Do udržení lži jsou totiž postupně zataženi další členové rodiny, přátelé, kolegové z práce a vůbec každý.

Scénář mě hodně bavil a pak mi režisér Tomáš Dianiška přiblížil svůj klíč k filmu. Nastínil mi, jak ho chce pojmout, a pak už nebylo o čem přemýšlet a roli jsem vzal. Měla by to být trochu netradiční romantická komedie. Dodržuje nějaká daná pravidla romantických komedií, ale nebude to úplná slaďárna, myslím, že to bude docela zábavná jízda,“ popisuje samotný film Hádek.

Jeho slova potvrzuje i režisér: „Film má výbornou bláznivou zápletku. Víc, než o romantiku, jsme se snažili o komedii s romantickou linkou. Pracujeme teď ve střižně hlavně na komediálním rytmu a časování, poskládat a vybudovat vtipnou komedii je podle mě mnohem zábavnější a složitější, než romantiku.“

Ústřední dvojici filmu ztvárnili Kryštof Hádek a Kristina Svarinská. „Už na kamerových testech bylo poznat, že k sobě mají blízko,“ přibližuje potřebnou romantickou chemii hlavních představitelů režisér Tomáš Dianiška.

Kryštof je jeden z mých nejoblíbenějších hereckých partnerů vůbec, v rámci celého ČeskoSlovenska. Myslím, že si na place rozumíme, herecky se navzájem vnímáme a že nám to při natáčení tak nějak celkově funguje,“ dodává sama Kristina Svarinská a připomíná i své setkání s Taťjanou Medveckou: „Celé obsazení filmu je jeden sen, potkat například tak fantastickou herečku jako Tánička byla obrovská čest. Zjistily jsme, že fandíme stejnému fotbalovému klubu a během natáčení jsme spolu dokonce občas koukaly na fotbal.

Hlavní postava filmu v podání Kryštofa Hádka je redaktorem časopisu Vesmír, zajímá se o astronomii a vždycky chtěl být a stále chce být kosmonautem. „Já sám rozpoznám velký vůz od malého, poznám měsíc a slunce. To je tak všechno,“ směje se Hádek. „Moje postava je už takovej starší kocour, co nemá moc štěstí na lásku. Vlastně mu jeho vztahy nevycházejí právě kvůli jemu samotnému. Ostatně i ve filmu říká, že jediná žena, se kterou vychází, je jeho maminka. Ale pak se jeho život obrátí naruby,“ říká ke své roli Kryštof Hádek.

Kristina Svarinská hraje živelnou Natálii, bývalou striptérku, která souhlasí, že se bude chvíli tvářit jako přítelkyně hlavního hrdiny. „Natálie je velmi zábavná, svým způsobem bezstarostná, spontánní a přímočará. Baví mě, že si na nic nehraje a bere život tak, jak přijde,“ vidí svoji postavu Kristina Svarinská.

Herec, režisér a dramatik Tomáš Dianiška patří mezi výrazné divadelní autory nové generace, velký ohlas pak vzbudila například jeho hra Špinarka z roku 2021. Většina jeho her je ale plná humoru, situačních gagů, hlášek a ve velké míře odkazují na filmovou či televizní popkulturu. Mezi nejznámější patří Transky body vteřiny, Den závislosti, Pusťte Donnu k maturitě, Encyklopedie akčního filmu, 294 statečných nebo Mlčení Bobříků, všechny jsou plné filmových citací a parafrází.

Nadšení pro film a cit pro komedii plně uplatnil právě ve snímku „Tátou proti své vůli“, který je jeho filmovou režijní prvotinou. „Před začátkem natáčení jsem se koukal na seznam lidí ve štábu a najednou jsem dostal trému. Co jim tak budu všem na place říkat, když jsou všichni stokrát zkušenější než já? Naštěstí mě moje přítelkyně uklidnila a připomněla mi, že si tímto filmem plním sen. A tak jsem svou trému změnil ve zvědavost,“ vzpomíná Tomáš Dianiška. „Navíc jsem hned z kraje natáčení měl narozeniny, od členů štábu jsem dostal veliký dort a večírek . . . a všechny obavy byly hned pryč. Nakonec jsem se celou dobu cítil jako na dětském táboře,“ dodává s úsměvem.

Producenty filmu jsou love.FRAME a Bontonfilm Studios. Koproducenty filmu jsou Media One, innogy a ART4. Film vzniká ve spolupráci s televizí Nova, Markíza a společností T2O. Partnerem filmu je ČSOB. Film vzniká za podpory Královehradeckého kraje a města Hradec Králové. Formou filmových pobídek podpořil vznik filmu AVF SK.

Režie: Tomáš Dianiška

Scénář: Tomáš Dianiška, Dénes Orosz

Kamera: Tomáš Juríček

Kostýmy: Zuzana Mazáčová

Masky: Martina Selnekovičová

Architekt: Jan Vlček

Střih: Vojtěch Frič

Zvuk: Viktor Krivosudský, Lukáš Moudrý

Výprava: Roman Chochola

Výtvarník: Lukáš Veverka

výkonný producent: Denis Kučera, René Kořenář

producenti: Vojtěch Frič, Ondřej Kulhánek, Michaela Jeleneková

Hrají: Kryštof Hádek, Kristina Svarinská, Taťjana Medvecká, Filip Rajmont, Pavel Soukup, Miroslav Noga, Gabriela Mikulková, Sandra Nováková, Zuzana Stavná, Marek Geišberg, Martin Finger, Tereza Dočkalová a další

Zdroj foto: BontonFilm

You may also like...