Show Jana Krause: Konečná zastávka, prosíme vystupte, jak křičí slovenské ženy při orgasmu a jak pracovat se sněhovými vločkami

V dalším dílu Show Jana Krause se představí herec Jan Vondráček, moderátorka Zuzana Belohorcová a spisovatelka Lucie Sára Závodná.

Premiéru dalšího dílu Show Jana Krause uvidíte ve středu 1. března ve 21.35 na Primě.

Hlas prvního hosta, herce Jana Vondráčka, si užijeme nejen dnes večer v Show Jana Krause, ale můžeme ho nově slýchat v pražské městské hromadné dopravě. Oblíbený herec, jehož domovskou scénou je Divadlo v Dlouhé, totiž vyhrál konkurz a pro pražského přepravce namluvil dopravní hlášení včetně zhruba 10,5 tisíc názvů zastávek. „Dělali velký výběr, bylo tam snad 200 uchazečů,“ vysvětluje Jan Vondráček. „A já ani nevím, kdo mě vybral, ale najednou mi zavolali, že jsem ve výběru. Nejdřív udělali velký a široký výběr, na to byla nějaká komise. Pak byl užší výběr, to jsme byli na konci čtyři, a to už běželo v tramvajích a to byl průzkum. Z toho už pak vybírali lidé. To bylo referendum, ve kterém hlasovalo 200 tisíc lidí. Já jsem získal nějakých 127 tisíc hlasů.“ A jak se nyní cítí, když jede metrem a slyší svůj hlas? „Někdy mám tendenci se klanět,“ odpovídá se smíchem a dodává, že už zaznamenal hezké reakce. „Já už jsem si na to celkem zvykl, protože už jsem na svůj hlas zvyklý. Řekl jsem si, že vlastně dokončím akustické obklíčení Prahy. To málokdo ví, ale já už dělám léta jednoho operátora do telefonu.“ Svůj hlas ovšem propůjčil i pěkné řádce audioknih, které načetl. Jednu z nich přinesl jako dárek svému hostiteli se slovy, že je to modrý mauricius mezi audioknihami. „Protože jsem ji nahrával vkleče,“ objasňuje, čím je nahrávka unikátní. „Protože jsem si před dvěma roky utrhnul sítnici, nevím, jak se to stalo, a po operaci měsíc nesmíš zvednout hlavu.“ Tak zvaně polohování obličejem dolů je totiž nutné proto, aby plyn nebo vzduch, který byl pacientovi implantován do oka, udržel operovanou sítnici na správném místě. „No a musí spát člověk na břiše. A je to strašné! A já abych se nezbláznil, domluvil jsem se, že budu načítat audioknížku. A protože mám doma svoje audiostudio a doktor mi to povolil, koupil jsem si masérské klekátko, dal jsem si mikrofon pod sebe a takhle vkleče jsem měsíc načítal dokonce dvě audioknihy.“ Zároveň díky tomu zjistil, že v této poloze člověk víc sliní. Ovšem i s tím si nakonec poradil. Přesný počet knih, které už načetl do audiopodoby, ale nezná. „Je jich hodně a zabere to hodně času,“ svěřuje herec. „Přes lockdown, když se přestalo hrát divadlo, měl jsem v průběhu půl roku namluvit asi 1800 stran, asi pět knížek. Začali všichni volat a říkali, to je super, máte zavřené divadlo, tak to namluvíme rovnou, než nám zavřou ještě studia. A já jsem zjistil, že měsíc denně osm hodin načítám audioknihy, a ještě pět různých knížek, a ještě jsem si musel pamatovat ty figury, protože jsem třeba ráno dělal jednu knížku, odpoledne druhou, pak zase tohle, pak jsem měl 14 dní pauzu od jedné… no bylo to peklo!“ Na závěr na sebe prozradí, že v angažmá v Divadle v Dlouhé je už 26 let a že je vůbec velice konzervativní. „Já jsem konzerva ve všem: jedna manželka, telefon stejný, od prvního mobilu mám stejné číslo, mám stejnou spořitelnu.“

Dalším hostem bude moderátorka a úspěšná podnikatelka v realitách Zuzana Belohorcová, která byla jedním z prvních hostů Show Jana Krause v jeho úplných začátcích. „Dokonce nevím, jestli to nebyl druhý díl,“ zamyslí se, „a vzpomínám na to velmi ráda.“ Po dvanácti letech ve Spojených státech přesídlila nyní Zuzana na Kanárské ostrovy, kde pokračuje ve svém úspěšném realitním byznysu. „Když přišla pandemie a potom protesty, říkali jsme si, že asi s tou bezpečností to tam není až tak ideální. A už dříve jsme uvažovali, že změníme pole působnosti. V hledáčku jsme měli Portoriko, potom Havaj, ale všechno to byly takové destinace… Portoriko je každý rok zkoušené hurikánem, Havaj je zase strašně daleko,“ vypráví Zuzana s tím, že nakonec se rozhodli přijít zase trochu blíž směrem do Evropy. „Tenerife je autonomní stát, takže má svoje pravidla. Žijeme si tam krásný, pohodový život. Klimatem je to podobné tomu miamskému. Takže to byl velmi příjemný přesun.“ Připouští také, že si člověk snadno zvykne na teplé klima. „Probudit se každé ráno do teplého slunečného dne chce asi každý,“ říká s úsměvem a dodává, že Tenerife má 14 klimatických pásem. „Teď nedávno jsem s dětmi absolvovala sáňkovačku na Teide.“ Když se na tento španělský ostrov přestěhovali, nejprve přemýšleli, že by si splnili svůj dávný sen a otevřeli si nějakou kavárnu či restauraci na pláži, pak ale převážily pragmatické argumenty, a tak se rozhodli, že se budou i nadále věnovat tomu, s čím už mají zkušenosti, tedy realitám. „A jsme rádi, že jsme do toho šli. Spousta Čechů a Slováků tam chce investovat peníze. Mám pocit, že tady se ten trh zastavil. Je to drahé a už se to vyšponovalo do extrémních cen,“ myslí si o realitním trhu v Česku Zuzana a dodává, že jejich obchody jdou dobře a že se jim opravdu daří. Původně přitom Zuzana vystudovala na Slovensku operní zpěv a klavír. Protože se ale v tomto oboru necítila být dostatečně dobrá, začala se věnovat moderování a během své kariéry prošla všemi slovenskými televizemi, pak působila i v Česku. Obzvláště velké pozornosti se těšil v Česku erotický pořad Peříčko, na Slovensku pak Láskanie. „Bylo to takové decentní vyprávění o tom, co bylo v té době ještě pro některé skupiny lidí zakázané,“ připomíná obsahový rámec pořadů, které moderovala. V okamžiku, kdy se před třinácti lety narodila její dcera, ovšem se showbyznysem skončila. Na závěr se pak dozvíme, čím byl inspirován název komerční slovenské televize, v níž Zuzana rovněž působila.

Na závěr přivítáme v Show Jana Krause spisovatelku a vysokoškolskou pedagožku Lucii Sáru Závodnou, která se mimo jiné podílela jako hlavní řešitelka na česko-norském výzkumném projektu, který se týká tzv. generace Z neboli lidí narozených mezi lety 1995 až 2010. „Ta generace se také jinak nazývá generace sněhových vloček. Nebo také duhová generace nebo generace já, protože oni obhajují všechna ta pohlaví, která dnes máme,“ vysvětluje badatelka s tím, že si jako učitelé během výuky všimli, že se nová generace odlišuje od všech předchozích. „Tato generace je úplně jiná, protože už se narodila do té technologie, s mobilem v rukách. Přišli do lavic a nedělali si poznámky. To bylo divné. Protože všichni předtím si vždycky poznámky dělali. Oni jen seděli a čekali.“ Pak se od nich dozvěděli, že očekávají „stand up show“, protože se chtějí bavit, ne jen sedět a zapisovat si. A také očekávají, že se bude dělat záznam, který si pak budou moct pustit jedenapůlkrát až dvakrát rychleji. V čem výzkum spočíval a k čemu došel? Jaké jsou nejtypičtější rysy generace sněhových vloček? A do jaké generace spadá podle paní Závodné Jan Kraus? To a mnohem více se dozvíme v dalším premiérovém dílu oblíbeného pořadu Show Jana Krause dnes večer na Primě!

Zdroj foto: TV PRIMA

You may also like...