Fotky a zajímavosti z premiéry i filmu O malých věcech – dusící se Žáček, facky i páskem na holou

Již 15. června vstoupil do kin povídkový film Denise Šafaříka a Petera Bebjaka O malých věcech

Šafařík přišel v ananasu

Jelikož je humor jeho snímku černější než rakev, dorazil Denis Šafařík na svou premiéru v černém outfitu značky Afka od české návrhářky Venduly Niklové. „Rád podporuju české talenty a líbí se mi nejen Venduly originalita a preciznost, ale i její Afka filosofie, protože svoje modely dělá buď z upcyklovaných nebo udržitelných materiálů, nebo například z látky, která je vyrobena z pet lahví vytažených z oceánu. A moje premiérové sako je dokonce z listů ananasu,“ prozradil talentovaný herec a nyní i scénárista a režisér Denis Šafařík.

Po Afka modelu sáhla i herečka Darija Pavlovičová, s níž si Denis zahrál například v seriálu Zločiny velké Prahy. „Neměla jsem to ale dělat. Ačkoliv jsem si tento model na premiéru zapůjčila, zamilovala jsem se do něj natolik, že si ho zřejmě budu muset koupit,“ smála se Darija, která se ve snímku O malých věcech objevila v povídce s Oskarem Hesem. Ten se nakonec nemohl premiéry zúčastnit, jelikož ho skolila angína.

Rodiče Denise Šafaříka

Autora scénáře a režiséra v jedné osobě přišla podpořit nejen jeho partnerka – herečka Anna Fixová – ale i jeho rodina včetně krásné a neuvěřitelně mladě vypadající maminky Štěpánky a neméně sympatického tatínka Martina.

„Dnes jsem Denisův film viděla asi podeváté a dosud mě neomrzel. Naopak, znovu jsem se smála jako poprvé. Jsem na něj neuvěřitelně pyšná a jsem ráda, že mě do celého toho procesu zapojil v tom smyslu, že to se mnou chtěl nejen sdílet, ale zajímal ho i můj názor,“ prozradila pyšná maminka Štěpánka po projekci.

„Když s tím scénářem za námi v covidu přišel, ihned jsem věděl, že to je tak dobré, že to dotáhne až do kin. A neříkám to jen proto, že je to můj syn a mohl bych to vnímat skrze jakési růžové brýle rodičovství,“ dodává s úsměvem Martin Šafařík. „Je to pravda. Už v době, kdy v uvozovkách hrozilo, že natočím něco, co maximálně šoupnu na youtube, mi táta nekompromisně říkal, že to má obrovský potenciál, věřil ve mně a podporoval mě,“ říká Denis, který svůj povídkový film s humorem černějším než rakev publiku představil coby svěží letní komedii.

Udušený Jakub Žáček

Slavnostní premiéru si nenechali ujít ani Vanda Hybnerová s Jakubem Žáčkem, kteří spolu září v povídce o tom, co se může stát, když se Váš manžel začne dusit u večeře. Jak už napovídá trailer anebo zde screenshot z filmu, na kterém má dusící se Jakub oči i obličej naprosto rudý a plný naběhlých žil, natáčení to bylo vskutku náročné. „Šel jsem do toho natvrdo, abychom ušetřili za maskéry a speciální efekty,“ vtipkuje Jakub. „Není to ale tak, že by mi Denis řekl, že se mám doopravdy dusit. Rozhodl jsem se sám od sebe v rámci autentičnosti a myslím, že výsledek stojí za to,“ prozrazuje Jakub, který tuto scénku s Vandou Hybnerovou točil v rámci jednoho natáčecího dne a jelikož se tato scéna odehrává za Vandina monologu, který ve své délce musí proběhnout na jeden zátah, měl to Jakub opravdu zajímavé.

„Ale ono to bylo vtipné už jenom tím, že on se tam při natáčení opravdu dusil, já nevím kolikrát, a po shlédnutí filmu teď na premiéře jsme zjistili, že to ani nebylo tolik vidět, protože tam sípal pod stolem, nedýchal a po většinu mého monologu je záběr na mě a ne na něj,“ směje se Vanda.

„To mi bylo trochu líto a zasmáli jsme se tomu, protože se tam celý ten natáčecí den trápil úplně zbytečně. Dokonce i to jeho kašlání a sípání ve většině zvukaři vyhodili. Několik hodin se statečně dusil a divák z toho uvidí v podstatě tak málo, ačkoliv je toho v povídce přesně tolik, kolik je potřeba. Přála bych ale jemu i divákům, aby mohli vidět třeba nějaké bonusové video sestříhané z jeho obětavého herectví. Žíly i barva v obličeji, to vše bylo opravdu autentické. Jakub je nejen výborný herec, ale i velký vtipálek, který na konci natáčení nezapomněl pochválit ani chuť třešňového kompotu,“ dodává Vanda, která právem patří mezi nejtalentovanější herečky.

Facky a rány páskem na holou

Jak už napovídá samotný trailer, v povídkovém filmu O malých věcech padnou nejen facky, ale i rány páskem na holou.

Beáta Kaňoková, která zaujala svým hereckým talentem na stříbrném plátně, a svou krásou na červeném koberci v modelu od návrhářky Terezie Rosálie Kladošové, v traileru dostane takovou facku, že spadne do postele. Kolik jich během natáčení celkem dostala? A točily se facky autenticky či herecky?

„To jste mě zaskočili. Já už si to nepamatuju, točili jsme to před 2 roky, ale myslím, že jedna opravdová určitě padla,“ smála se Beáta, kterou diváci znají například ze seriálů Pan profesor, Zlatá labuť, anebo z filmu Běžná selhání a samozřejmě z divadelních prken.
Mnohem více si ale i dle traileru při natáčení své povídky užili herci Andrea Berecková a Jan Nedbal, který na premiéru dorazil se svou přítelkyní. Kromě facek došlo v povídce i na rány páskem na holou, ale to už se nechte překvapit v kině či v traileru:) 

Z čeho se divákům v sále zvedal žaludek?

Nebojte, nic drastického se nedělo. Ale jak už napovídá trailer, v povídce se Zuzanou Truplovou a Janem Jankovským, která patří mezi ty divácky nejoblíbenější, se hojně pije ocet, z čehož se dělá špatně nejen hercům na plátně, ale vtipně i divákům v kině. „V reálu nám při natáčení posloužil jablečný džus, ale samozřejmě jsme si zkusili vypít i ocet, abychom se do toho lépe vžili,“ křenil se při vzpomínce režisér Denis Šafařík, který na slavnostní premiéru nechal připravit i signature drink. Nejednalo se však o jablečný džus v octových lahvích, nýbrž o drink s názvem O malých věcech, který byl stejně jako snímek hořkosladký a své poživatele jemně nakopnul.

Zdroj foto a video: Bontonfilm

You may also like...