PODCAST: Chuť léta v restauraci The Artisan

Šéfkuchař David Rejhon představí hostům restaurace The Artisan mix čerstvých chutí: holubí delikatesu, pstruha potočního i originální chlebovou zmrzlinu s domácím artisanským medem.

Nové letní menu jsme byli ochutnat i s naší redakci a rovnou jsme pro vás natočili rozhovor, který si teď můžete poslechnout.

Rozhovor s šéfkuchařem Davidem Rejhonem o novém letním menu, které si návštěvníci restaurace The Artisan budou moci vychutnávat až do konce října.

PODCAST: Chuť léta v restauraci The Artisan

Rozhovor s šéfkuchařem Davidem Rejhonem o novém letním menu, které si návštěvníci restaurace The Artisan budou moci vychutnávat až do konce října.

The Artisan, restaurace pražského hotelu Marriott, si pro své hosty na letošní léto připravila řadu sezónních specialit. Šéfkuchař David Rejhon spolu se svým týmem sestavil nové menu ideální pro horké letní dny i příjemné večery. Hosté si tu dopřejí řadu prvotřídních pokrmů a ochutnají domácí produkty.

„Během letošního léta bude nabídka restaurace plná chutné čerstvé zeleniny, kvalitního masa, bylinek a jedlých květů, které si pěstujeme v naší zahrádce a skleníku. Snažíme se, aby naše pokrmy byly nejen chuťovým zážitkem, ale také plné živin z těch nejčerstvějších lokálních surovin,“ říká David Rejhon, šéfkuchař restaurace The Artisan.

Letní menu sestává ze specialit inspirovaných českou kuchyní a obměňuje se s ohledem na sezónní produkty lokálních dodavatelů a regionálních farmářů. Mezi hity restaurace patří čerstvý chřest podávaný s kozím sýrem a pohankou, milovníci zeleniny si dále pochutnají na cuketovém květu s ochuceným tvarohem doplněným o vlašské ořechy nebo si mohou dopřát lilek z farmy Vykáň s domácí rajčeládou, kozím tvarohem a bylinkami. Nechybí ani české ryby, jako je například pstruh potoční ve svěží kombinaci se salátem pak choi a jablečným cidrem. Zcela novou specialitou šéfkuchaře je pak holub z české farmy Mnetěš podávaný s třešněmi a bílým mákem. „Holubí maso je velmi křehké, šťavnaté, dobře stravitelné a v chuti se mu nic nevyrovná. Dobře to vědí hlavně ve Francii, kde je běžnou součástí místních jídelníčků, své nezastupitelné místo má ale také v tradiční české kuchyni,“ dodává Rejhon.

Při volbě dezertu rozhodně neuděláte chybu s místní sladkou „tečkou“ v podobě chlebové zmrzliny, která v sobě snoubí med artisanských včel, domácí medovinu, kterou si v restauraci také sami vyrábějí, stejně jako propolisovou tinkturu, a to vše doplněné lahodnými meruňkami z moravských farem.

Novinky si mohou hosté vychutnat nejen během letních večerů z ? la carte nabídky, ale rovněž v rámci poledního business menu, či oblíbeného rodinného brunche.

Více informací naleznete na: www.theartisan.cz.

Nebo na facebookové stránce pražského hotelu Marriott a restaurace The Artisan.

Zdroj foto: The Artisan, Hotel Marriott, MENHOUSEMAN.cz

Zdroj audio: Mediální skupina HMG (PODCASTHOUSE.cz)

You may also like...