I rtěnka má svůj svátek. Jak ho oslavíte vy?

Ženská, smyslná, nenahraditelná… Jaký přívlastek byste rtěnce dala vy? Jestli máte k tomuto produktu tak srdcový vztah jako milion jiných žen, nezapomeňte ho oslavit 29. července se svou nejoblíbenější rtěnkou. Je to totiž Mezinárodní den rtěnek!

Jako první prý začaly s možností zvýraznění rtů koketovat už starověké Egypťanky, které jsou považované za průkopnice v líčení. Například Kleopatra používala na obarvení rtů rozdrcené mravence, karmín a vosk. Připomíná vám to recept od čarodějnice? Naštěstí etikety na dnešních rtěnkách působí mnohem sofistikovaněji, stejně tak jejich složení, které obaly ukrývají. A tak máme na výběr nejen množství odstínů a textur, ale i efektů, kterých chceme dosáhnout – od hydratace a výživy, přes syté barvy, extrémní lesk až po optické zvětšení rtů. Jaké rtěnky preferujete vy?

Výživa a vysoký lesk

Pokud od rtěnky očekáváte jen jemné zvýraznění barvy rtů a především dobrý pocit, zřejmě je vaše kabelka plná tónovacích lesků na rty. Dodají rtům šťavnatost, objem a momentálně velmi populární lesk. Alternativou jsou oleje na rty. Jejich výhodou je, že nelepí a rtům poskytnou ještě intenzivnější hydrataci, výživu a ochranu. Mezi nejoblíbenější odstíny patří růžová.

Vyživující olej na rty Imperial Rose, Dermacol – 199 Kč/7,5 ml

Přirozenost a přírodní složky

Ne každá žena si troufá na syté barvy na rtech. Jestli preferujete přirozené odstíny, vašim favoritem budou (pokud už dávno nejsou) rtěnky měnící barvu podle pH vaší pokožky. Výsledný odstín je přesně takový, jaký vaše rty „snesou“ a jaký jim přirozeně sluší. Obsahují konopný olej, CBD, včelí vosk, vitamín E a další přírodní složky, které se postarají o vyhlazení a výživu rtů. Co víc si přát? Ještě možná 12 hodinovou výdrž na rtech… Přání splněné.

Rtěnka měnící barvu CBD Magic, 3 odstíny, Dermacol – 199 Kč/3,5 g

Hedvábný matný finiš

Přestože aktuální trendy přejí lesku, matné barvy na rtech jsou pro mnohé volbou, ze které se neustupuje. Navíc, pokud narozdíl od prvních matných rtěnek, které rty vysušovaly a zanechávaly pocit pnutí, tyto dnešní dokáží úplný opak. Mají hedvábně lehkou texturu, která se nevpíjí do jemných vrásek a rty dokonale vyhlazuje. Složení obohacené například o kyselinu hyaluronovou rty hloubkově hydratuje, zjemňuje a zabraňuje jejich vysoušení. Pokud jde o běžný den, nejpopulárnější jsou matné nude odstíny. Nepřehlédnutelný look femme fatale získáte s matnou červenou.

Matná tekutá rtěnka Hyaluron Hysteria, 3 odstíny, Dermacol – 199 Kč

Nekonečná výdrž

Pokud je pro vás aplikace rtěnky jednorázovou záležitostí, ke které se už během dne nechcete vracet, nejlepší volbou je dlouhotrvající dvoufázová rtěnka. Nejprve naneste vysoce pigmentovanou barvu – stačí opravdu tenká vrstva, která vytvoří dokonalý barevný výsledek. Po zaschnutí aplikujte průhledný hydratační lesk. Ten barvu na rtech „uzamkne“ a dodá jim lesk, výživu a hydrataci. Takto nalíčené rty se neobtiskávají, nerozmazávají, odolají dokonce i jídlu či polibkům. Ideální společník na večírky, slavnostní příležitosti, ale i běžné dny.

Dlouhotrvající dvoufázová rtěnka 16H Lip Colour, 25 odstínů, Dermacol – 199 Kč / 3 ml + 4,1 ml

Zdroj foto: Dermacol

You may also like...