Známé pražské osobnosti se nemohly dočkat premiéry dramatu Skleněný pokoj

Pražská premiéra filmu Skleněný pokoj proběhla k multiplexu Cinema City Chodov a nenechali si jí ujít hvězdní hosté. Dorazili například Alexandr Hemala, Josef Dvořák, Markéta Hrubešová, Nela Boudová, Heidi Janků, Beata Rajská, Andrea Kalivodová, Michal Foret, Pavla Vitázková s manželem, Denisa Nesvačilová a Linda Finková, nebo Nikol Moravcová s Marianou Prachařovou a Veronikou Chmelířovou. Tak velký zájem byl nepochybně díky tomu, že film vznikl podle bestsellerové knižní předlohy Simona Mawera, který projekci společně s režisérem Juliem Ševčíkem, producentem Rudolfem Biermannem a představitelem jedné z rolí Rolandem M?llerem, uvedl. Ale davy přitáhlo nepochybně i to, že se jedná o první celovečerní český film ve formátu Dolby Atmos – nejmodernější multi-prostorové zvukové technice.

Slavnostní premiéru odmoderovala herečka Bára Mottlová. Jeden z členů filmové delegace, dánský herec Roland M?ller, na ní mohl oči nechat. Vzhledem k tomu, že v Čechách natáčí poměrně často, z toho třeba něco bude!

Zmíněná technologie Dolby Atmos, nabízející absolutně čistý a vyvážený zvuk, všechny přítomné absolutně vtáhla do děje. Skleněný pokoj vypráví příběh slavné brněnské vily Tugendhat a lidech žijících v ní. Ústředními postavami jsou Hana a Liesel, dvě dobré přítelkyně, kterým doba a okolnosti brání v lásce. Vše je situováno do moderního, obdivuhodného domu, jehož středobodem je magická místnost – skleněný pokoj. Hlavní role ztvánily Carice van Houten a Hanna Alström. Carice, kterou mohou diváci znát například z populárního seriálu Hry o trůny, propůjčila svůj hlas v českém znění Aňa Geislerová, ta se ale bohužel pro svou vytíženost slavnostní premiéry filmu nezúčastnila.

Přítomné dámy obdivovaly hlavně filmové kostýmy. “Všichni byli krásní a dokonalí,” hodnotila módní ikona Vlastina Svátková. Beatě Rajské se paradoxně nejvíce líbilo hlavně obsazení, stejně tak i Alexandrovi Hemalovi. “V kině tady na Chodově jsme poprvé a moc jsme si to užili. Film je krásný, dostala nás atmosféra – jak příběhu, tak i ta v sále.” Sám autor předlohy pak film zhodnotil jako “dílo, co má hloubku a koule”.

Filmovou novinku Skleněný pokoj, můžete zhlédnout v multiplexech Cinema City od 14. března ve formátu Dolby Atmos v originálním znění s českými titulky, ale i v dabingu. Nenechte si také ujít možnost vidět film v all-inclusive kině VIP Chodov. Více informací o jednotlivých projekcích a kinech naleznete na www.cinemacity.cz.

You may also like...