Irská hvězda Eurovize Bambie Thug přiveze koncem září svou show do Prahy

Neuvěřitelnou show si připravili pro finálové kolo Eurovize irští Bambie Thug (they/them). Publikum okouzlili písní “Doomsday Blue” a na prestižní soutěži  vybojovali skvělé 6. místo. Nyní má české publikum jedinečnou příležitost vidět toto poněkud svérázné vystoupení Bambie Thug, kteří prolamují genderové a sociálně-politické stereotypy, naživo 22. září ve Futurum Music Baru. Charakterizují zvuk, který definuje dobu a který se pohybuje na hranici popu, rocku, elektroniky a dalších prvků. Sami si pro něj vytvořili termín „Ouija-pop“. Bambie Thug vystoupí spolu se supportujícími The Darklings v rámci Rock for People Concerts.

Irská hvězda Eurovize Bambie Thug přiveze koncem září svou show do Prahy

Bambie reprezentovali Irsko na Eurovizi 2024 vybojovali nejvyšší umístění irského interpreta za posledních 24 let. Skladba “Doomsday Blue” rozebírá pocit toho, že váš potenciál stále někdo přehlíží a je ódou na queer komunitu. Po zvukové stránce skladba přenáší posluchače od alt-witchy slok k zabijáckým výkřikům, popovým refrénům, jazzové prostřední osmině a poté vrcholí v metalovém řevu těžkých kytar. Dokonale ukazuje různé tváře Bambie Thug jako umělectva. Hudebně se připojují k takzvanému “nu gen” hnutí podobně, jako třeba hudebnice Poppy a Cassyette.

Ve své tvorbě se Bambie Thug často zabývají těžkými tématy a kritizují problematiku drogové závislosti v hudebním průmyslu, znásilnění nebo LGBTQ+ práv. Jejich vizuální umění je stejně působivé jako jejich hudební projev – čarodějnická estetika a silné filmové scenérie ve videoklipech je proměnily v nadpozemskou, éterickou postavu, jako je „HIM“ z The Powerpuff Girls nebo Vampire Bride.

Bambie nejsou na velkých pódiích žádným nováčkem a s velmi pozitivním ohlasem kritiky brázdí festivalová pódia po celém světě, včetně Download Festivalu, The Great Escape, Trans Musicales a letošek zahájili veleúspěšnou premiérou na Rock for People 2024. Jejich strhující vystoupení je genderově odlišné, okultně zabarvené, nápadně teatrální a i díky tomu si získali trvalou celosvětovou podporu od časopisů jako NME, Kerrang!, Rolling Stone UK, GAY TIMES, BBC Radio 1, Spotify, Amazon Music a dalších.

Koncert Bambie Thug doprovodí dívčí elektronické indie-disco duo The Darklings.

Vstupenky v prodeji od 28. května, 10:00, přes GoOut: https://goout.net/cs/bambie-thug/szqwcfx/

Odkazy:

web: https://hausofthug.com/

FB: https://www.facebook.com/bambiethugofficial

YouTube: https://www.youtube.com/@bambiethug

FB událost: https://fb.me/e/1rk8oFTTl

Irská hvězda Eurovize Bambie Thug přiveze koncem září svou show do Prahy

Zdroj foto a video: Rockforpeople

You may also like...