Mixtronomy – spojení gastronomie a mixologie v podání rumu Flor de Ca?a

Jedinečný koncept Mixtronomy prémiového rumu Flor de Ca?a představuje výjimečné gastronomické spojení chutí. Propojení skvělých pokrmů a jedinečných drinků je jedním z nejnovějších trendů moderní gastronomie, které se těší přízni nejen opravdových gurmánů.

Koncept Mixtronomy těší milovníky kvalitního jídla a nápojů již od minulého roku, kdy byl představen i u nás v České republice v restauraci Grand Cru. „Kombinování signature cocktailů z prémiového rumu Flor de Ca?a a jedinečných pokrmů může být skvělým doplňkem nejen barového, ale i restauračního menu,“ říká Vítězslav Cirok, vítěz High Five Flor de Ca?a Mixtonomy Competition 2018. Nikaragujský rum Flor de Ca?a progresivně následuje celosvětové trendy, a to nejen v párování s pokrmy, ale i díky jejich zerowaste programu.

V roce 2018 získal rum Flor de Ca?a zaslouženě ocenění Fairtrade díky své dlouhodobé snaze o udržitelnost a ekologickému i etickému působení celé společnosti. „Kromě co nejmenšímu zatěžování životního prostředí nechává destilérie vysadit 50 000 stromů ročně,“ dodává Petr Vopálenský, brand ambassador společnosti Premier Wines & Spirits, distributor rumu Flor de Ca?a pro Českou republiku.

„Pro spojení chutí jídla a pití můžete využít foodpairing mapy, které vám ukáží vhodné ingredience, jež je možné zkombinovat. Často díky nim narazíte i na kombinace, které by vás dost možná nenapadly,“ doporučuje Vítězslav Cirok.

V rámci Mixtronomy prezentace připravil Vítězslav Cirok ve spolupráci s Janem Punčochářem speciální menu. Díky komplexitě rumů Flor de Ca?a předvedli, že se dají vytvořit opravdu netradiční kombinace jak se sladkými, tak i slanými pokrmy. Kromě toho, že je možné rum napárovat k jídlům samotný, lze vytvořit i skvělý drink, který jednotlivé chody může vhodně doplnit.

Menu pro inspiraci:

1. Telecí jazyk a ančovička s pečeným celerem, uzený olej a čočkový chléb

Flor de Ca?a 4 y.o., kokosová voda, zauzený celerový kordial, Sherry Fino

2. Dušená kachna v hrubozrnné horčici, hoisin omáčka a kachní máslo

Flor de Ca?a 7 y.o., Cold Brew káva, Sherry Pedro Ximenez, fresh z černé jeřabiny

3. Pečená jablka v popelu, oříšková placička s kakaem a mascarpone s kávovým likérem Spresso Flor de Cana

Flor de Ca?a 12 y.o., Lillet Blanc, lehce uzený jablečný mošt, vlašský ořech

O rumu Flor de Ca?a

Flor de Ca?a je značka nikaragujského rumu, která se nejčastěji vyváží do zahraničí. Prodává se ve více než čtyřiceti zemích celého světa a je to jedna z nejrychleji rostoucích prémiových značek rumu ve Spojených státech. Flor de Ca?a těží z rodinné tradice, která trvá již více než 125 let a k níž přispělo pět generací. V prestižních mezinárodních soutěžích v Londýně, Madridu, San Francisku a Chicagu získala Flor de Ca?a ocenění pro nejlepší rum na světě. Přední středoamerickou prémiovou značku Flor de Ca?a vyrábí a distribuuje společnost Compa?ía Licorera de Nicaragua, S.A. (CLNSA). V loňském roce získala značka Flor de Ca?a významné ocenění jako nejlepší výrobce rumů na světě pro rok 2017 v prestižní anketě IWSC. Společnost navíc loni uvedla na trh novinku, kávový likér Flor de Ca?a Spresso.

GALERIE:

You may also like...