Zeptej se moře | Tip na knihu

Sofie pracuje jako recepční v luxusním vídeňském hotelu. Noční směny a neshoda s kolegou vyústí v hysterický výstup, proto odjíždí na měsíc k moři. Zde ji proud vžene do náruče charismatického Martina. Jejich začínající vztah je však narušen jeho bývalou přítelkyní, která mu oznámí, že je těhotná.

Rozhodne se Martin pro povinnost, nebo dá raději šanci lásce?

Ukázka z knihy

Uprostřed noci ji vzbudila příšerná rána a cinkot rozbitého skla. Nadskočila na posteli a s hrůzou sledovala, jak do pokoje, kde spala, trčí silná větev z „ptačího“ stromu. Rozbitou okenní tabulkou sem poryvy silného větru hnaly proudy vody. Noční oblohu rozčíslo oslnivé světlo blesku, které vzápětí doprovodilo tak silné zahřmění, až se Sophie přikrčila. Přetáhla si přikrývku přes hlavu a schoulila se do nejzazšího koutku. Bouřku nemilovala, vždycky se jí bála, ale snažila se svůj strach nedat najevo. Tady to byla ovšem jiná. Byla tu sama a nemusela si před nikým hrát na statečnou. I přes deku slyšela, jak se rychlá, ale o to prudší bouřka vzdaluje a vítr zeslabuje.

Pomalu odkryla hlavu a jedním okem se odvážila podívat na spoušť, kterou noční bouře napáchala. Když se přesvědčila, že bouře už je opravdu hodně daleko a tmu prosvěcují jen vzdálené záblesky, seskočila z postele. Dotápala ke dveřím a otočila vypínačem. No ovšem, nejde proud! Po hmatu se dostala zpět k posteli a zpod polštáře vytáhla mobil. Posvítila si displejem k oknu. Na podlaze se zaleskly kousky rozbitého skla a louže vody, která sem napršela. To by nebylo nejhorší, pomyslela si, horší bude zbavit se té větve, to sama nezvládne. Ráno musí do vesnice. Povzdychla si. Zastaví se u Haroldových, určitě jí poradí, kde najde nějakého chlapa s motorovou pilou. Po krátkém zaváhání vlezla zase zpátky do postele. Uklidit může stejně až ráno, za světla.

Autor: Ivana Andrews

Počet stran: 256

Vazba: pevná s přebalem

Vydalo nakladatelství Alpress.

Více naleznete na www.alpress.cz

You may also like...