Život zelenině!

Možná jste právě potkali obří brokolici, mrkev a papriku, zoufale prchající před jistou záhubou kvůli hnilobě, udušení nebo vysušení. Podle statistik vyhodí každý z nás ročně přes 35 kg zeleniny a ovoce. Až třetinu z nich lze přitom zachránit. Právě téma boje proti plýtvání potravinami podporuje i značka Gorenje.

Stop týrání zeleniny!“ Překvapila vás v posledních dnech obří brokolice, mrkev a paprika s tímto transparentem?

Právě tato velká zelenina s očičky se stala symbolem hnutí za lepší podmínky při skladování. Můžete ji potkat, jak utíká ze starých lednic a cestou za lepším domovem upozorňuje na to, jak je o ni možné lépe pečovat. Ostatně, když už jste si dali práci koupit čerstvou a zdravou zeleninu, bylo by skvělé, aby vám také dlouho vydržela a skutečně jste ji snědli.

Jestli máte rádi legraci a rádi vyhráváte, podívejte se na stránky www.zivotzelenine.cz. Zeleninové hrdiny potkáte i na Facebooku, Instagramu nebo na YouTube. Když se k zachraňování zeleniny přidáte, může se i u vás doma objevit jedna z výherních bedýnek s čerstvou zeleninou od farmářů. Stačí vyfotit svoji šťastnou zeleninu, namalovat jí nebo nalepit veselá očička a fotografii nasdílet na síti s hashtagem #ZivotZelenine. Zapojit se můžete v průběhu léta také do Freshenestrace na vybraných farmářských trzích. Podpisem petice podpoříte právo zeleniny i ovoce na dlouhý život a získáte originální plátěnou tašku.

Značce Gorenje je podpora hnutí za lepší skladování potravin velmi blízká. V chladničkách řady GardenFresh vytváří svými technologiemi přirozené mikroklima, ve kterém se zelenina cítí jako v rodném záhonku. Pokud se od června do srpna rozhodnete, že se GardenFresh stane součástí i vaší kuchyně, získáte s 80% slevou malého domácího pomocníka podle své volby – třeba kvalitní odšťavňovač. Dopřejete zelenině i ovoci delší život a pomozte snížit zbytečné plýtvání potravinami!

Více informací: www.gorenje.czzivotzelenine.cz

You may also like...