Tip redakce: Ochraňte svou imunitu komplexní péčí

Sychravé podzimní počasí i nelepšící se epidemiologická situace si žádají komplexní podporu naší imunity. Ta by měla kromě pravidelného pohybu zahrnovat také dostatečný příjem vitaminů a minerálů. Ne vždy se nám však podaří načerpat je ze stravy. Mezi nejzásadnější se řadí vitamin C, vitamin D, zinek a selen. Jak si zajistit jejich dostatečné množství?

Sychravý podzim je tady. Kromě nevlídného počasí a poklesu teplot je spojen také s řadou respiračních onemocnění. Abychom si mohli užívat podzimní procházky naplno a nemuseli se bát o své zdraví, měli bychom dostatečně dbát na náš imunitní systém. Dobrá obranyschopnost organismu nám pomůže nejen ubránit se nemocem, ale také cítit se lépe. Užijte si podzimní radosti bez výrazných omezení a s posílenou imunitou.

Jak se říká, „ani Řím nepostavili za den“, a to platí i v případě zdraví – práce na silnějším imunitním systému je dlouhodobý a kontinuální úkol. Zároveň se nelze soustředit pouze na jeden aspekt. Naše tělo je komplexní organismus, který vyžaduje odpovídající péči. První kroky směrem k silné obranyschopnosti můžeme však udělat již dnes.

„Zásadní pro dobře pracující imunitní systém je zdravý životní styl. Tedy dostatečný a pravidelný pohyb, omezení kouření a konzumace alkoholu a pozornost věnovaná příjmu dostatečného množství vitaminů a minerálů,“ radí prof. MUDr. RNDr. Vilím Šimánek, DrSc.

Doplněk stravy Respiro Imun

Jako klíčové vitaminy a minerály se pro posílení imunitního systému ukazují zejména vitaminy C a D a dále zinek a selen. Jejich jedinečné spojení je k dispozici v doplňku stravy Respiro Imun. Ten obsahuje jejich adekvátní množství, a pomáhá nám tak pokrýt jejich potřebný denní příjem. Kromě toho v něm najdeme silice máty peprné, které mají schopnost uvolňovat dýchací cesty.

„Jedná se o opravdu komplexní produkt. Naplňuje současné požadavky a doporučené dávky vitaminu a minerálů zásadních nejen pro naši imunitu, ale i pro celý organismus. Obsažené vitaminy a minerály navíc pocházejí výhradně z organických zdrojů, což zvyšuje biologickou dostupnost těchto nutrientů pro lidský organismus,“ doplňuje prof. MUDr. RNDr. Vilím Šimánek, DrSc.

Je na vás, v jaké podobě chcete přípravek užívat – můžete zvolit tabletky, v takovém případě se doplněk užívá jednou denně. Nebo si můžete vybrat ústní sprej, pak stačí jednou denně stříknout Respiro Imun pod jazyk a máte o dávku zdraví postaráno.

Vitamin C je všeobecně známý bojovník s onemocněními. Jedná se o hlavní vitamin, který pomáhá našemu imunitnímu systému. Kromě toho se vitamin C podílí také na našem vnímání únavy, regeneraci, ochraně buněk, vstřebávání železa či naší psychické pohodě.

O vitaminu D je známo, že jej lidský organismus získává ze slunečního záření. To však není zejména v našich klimatických podmínkách dostatečné. Doporučené množství příjmu vitaminu D za den se v evropských podmínkách pohybuje mezi 5 a 10 ?g na dospělou osobu. Pokud se nám nedaří získat vitamin D ze slunečních paprsků, další možností je jeho příjem ze stravy. Jeho obsah je vysoký zejména v rybím mase. Přípravek Respiro Imun obsahuje celých 10 ?g vitaminu D, což pro dospělou osobu představuje dvojnásobek doporučeného denního příjmu.

Zinek je méně známý minerál. Nedostatek tohoto kovu v organismu se projevuje zhoršením smyslových funkcí, imunity, ale i odolnosti vůči stresu či depresemi. Nedostatečným příjmem zinku trpí zejména dospělé ženy a muži nad 60 let. Doporučená denní dávka je 10 mg, a kromě doplňků stravy můžeme zinek získat z hovězího masa či sójových výrobků.

Selen je antioxidační polokov, jedná se o jeden z nejcennějších prvků pro náš organismus. Podílí se na naší obranyschopnosti a činnosti štítné žlázy či jater. Doporučená denní dávka selenu je 55 ?g. 60 % žen však tohoto příjmu obecně nedosahuje, proto se doporučuje saturovat příjem selenu pomocí doplňků stravy.

Doporučená cena balení obsahujícího 30 tablet Respiro Imun činí 149 Kč. V případě sprejové varianty, která vám zajistí až 90 dávek, je doporučená cena 229 Kč. Doplněk je k dostání v lékárnách a na webové stránce eshop.woykoff.com.

You may also like...