Film o filmu: Nový český film Stínohra režiséra Petera Bebjaka očima tvůrců


Thriller Stínohra režiséra Petera Bebjaka vstoupí do kin již za měsíc, 7. dubna 2022.

Snímek Stínohra je příběhem muže, který pod tíhou viny hledá odpovědi na to, kde začíná a končí spravedlnost. Zároveň je příběhem o mnoha podobách lásky, síle přátelství a ztrátách i nadějích, které si lidé v mezních situacích mohou vzájemně nabídnout.

Tento obrázek nemá vyplněný atribut alt; název souboru je Stinohra_TTL.jpg.

Film podle scénáře Venduly Bradáčové natočil režisér Peter Bebjak, podepsaný pod mimořádně úspěšným seriálem České televize Devadesátky. Hlavní role ve filmu vytvářejí  Milan Ondrík, Hynek Čermák, dále Vladimír Javorský, Kristýna Frejová nebo dva nové herecké objevy: Leona Skleničková a Jan Jankovský. „Téma filmu je něco, co funguje po staletí, je nám dané, je to věčný způsob hledání toho, jak potrestat zlo,“ říká režisér Peter Bebjak.

Další postřehy herců a tvůrců najdete na videu zde:

Téma filmu je něco, co funguje po staletí, je nám dané, je to věčný způsob hledání toho, jak potrestat zlo,“říká režisér Peter Bebjak.

Pro mě je hlavním tématem toho filmu odpuštění a věřím, že bude i nejčitelnějším, protože odpuštění je v dnešní době velmi důležité téma,“ říká herec Hynek Čermák. „S Peterem Bebjakem budu klidně točit jakýkoliv další film. Mně se moc nestává, že bych se těšil na plac, ale tady to byla naprostá pohoda,“ přiznává jeden z nejobsazovanějších českých herců Hynek Čermák.

Tento obrázek nemá vyplněný atribut alt; název souboru je Stinohra-2.jpg.

Ten scénáře je zajímavý a je o otázkách, které je třeba řešit,“ říká představitel vyšetřovatele Vladimír Javorský a přiznává, že režisér Peter Bebjak mu svým přístupem připomíná českou režisérskou legendu Karla Kachyňu.

Tento obrázek nemá vyplněný atribut alt; název souboru je Stinohra.jpg.

Zdroj foto a video: FALCON

You may also like...