Cyrano – nadčasový příběh o srdceryvném milostném trojúhelníku už brzy v kinech

Fanoušci dobrých filmů se mají na co těšit! Nové zpracování nesmrtelné love story s názvem Cyrano, ve které exceluje jedinečný Peter Dinklage vstoupí na konci měsíce do kin. Nešťastně zamilovaný hrdina, skvělý šermíř a básník Cyrano z Bergeracu v jeho podání nemá konkurenci. Příběh o lásce, hrdinství a cti bude mít v českých kinech premiéru 31. března.

Hlavní hrdina se bude snažit dobýt srdce půvabné Roxanne, kterou ztvární Halley Benet. Režie se ujal všem dobře známý Joe Wright, jehož předchozí filmy jako Pýcha a předsudek, Pokání, Anna Karenina či Nejtemnějšího hodina patří k nejlépe hodnoceným romancím. Hudba v jeho dílech hraje neodmyslitelnou roli. A jinak tomu nebude ani u Cyrana. Mnoho kritiků ho označuje ze nejlepší snímek roku. Získal již řadu nominací na filmové ceny, mezi jinými i na Zlatý glóbus v kategorii „Nejlepší herec v hlavní roli“ a „Nejlepší muzikál nebo komedie“. O víkendu zabojuje o cenu BAFTA ve 4 kategoriích včetně „Nejlepší britský film“.

V dalších rolích se představí Ben Mandelsohn, Kelvin Harrison Jr., Monica Dolan a další. Scénář se drží divadelní hry od Edmonda Rostanda a hudba vznikla u bratrů Bryce a Aarona Dessnerových.

Více informací o filmu naleznete na www.ForumFilm.cz.

Zdroj foto a video: Forum FIlm

You may also like...