10. ročník celosvětového festivalu Negroni Week se blíží | PODCAST

Ochutnat originální Negroni i jeho variace budete moci během jubilejního 10. ročníku Negroni Week od 12. do 18. září v nejznámějších barech a restauracích po celém světě, a navíc v několika podnicích v Česku. Negroni Week se každoročně spojuje s významnými nadacemi, za kterými výtěžek z celé akce putuje. Letošní ročník je věnovaný podpoře organizace Slow Food, která si představuje svět, kde si každý může vychutnávat potraviny a nápoje, které jsou dobré pro něj, pro lidi, kteří je pěstují, a pro planetu.

V podcastu se dozvíte něco o NEGRONI WEEKU, něco z historie drinku, a také kde si můžete v rámci akce Negroni vychutnat tuto dobrotu!

PODCAST: NEGRONI WEEK

U mikrofonu dnešního podcastu jsme přivítali Milana Zaleše, barmana a ambasadora značky CAMPARI.

ŽEBŘÍČKU NEJOBLÍBENĚJŠÍCH SVĚTOVÝCH KOKTEJLŮ KRALUJE NEGRONI

Znáte ho? Ikonický nápoj rudé barvy s nezaměnitelnou hořko-sladkou chutí, symbol vášně a dobrodružství, jehož historie sahá až do roku 1919. Koktejl Negroni podle žebříčku top magazínu Drinks International zdolal pomyslný Olymp míchaných nápojů a stal se nejoblíbenějším drinkem světa roku 2021

Originální recepturu i variance na špičkový koktejl Negroni si hosté budou moci vychutnat během jubilejního desátého ročníku Negroni Week i u nás. Výtěžek z akce půjde jako každoročně na dobrou věc, letos podpoří mezinárodní organizaci Slow Food se zaměřením na férovost a udržitelnost v oblasti produkce potravin i v gastronomii a podporu komunitní a lokální produkce. Zástupci celosvětové barmanské komunity navíc budou na popud Campari představovat hostům variace Negroni. Barmani navíc do svého originálního „signature drinku“ zakomponují „slow food“ ingredience a hostům tak nabídnou něco opravdu speciálního. Několik večerů se ve vybraných podnicích hosté seznámí s rituálem „Bartender Handshake“, který dosud znali pouze členové barmanské komunity, a současně budou mít možnost přispět na prospěšnou věc.

Co je to Bartender Handshake?

Jde o tradiční rituál, kdy barman svému oblíbenému hostu nabídne při návštěvě nějakou specialitu na účet podniku. Příjemné gesto, které vyjadřuje radost ze setkávání a buduje přátelský vztah založený na důvěře a společných zážitcích, vždy zlepší den a uvolní atmosféru.

Špičkový barman a ambasador Campari Milan Zaleš se podělí o vlastní tipy

Během týdne Negroni Week bude v barech nejoblíbenější koktejl představovat také známý barman Milan Zaleš, který má kontě celou řadu ocenění z mezinárodních soutěží. Popovídat si s ním můžete o barmanském životě a určitě se podělí o tipy na míchání skvělých drinků.

Negroni

Po dlouhých letech čekání se koktejl Negroni probojoval na vrchol a zaslouženě získal postavení nejoblíbenějšího koktejlu roku 2021. V žebříčku exkluzivního magazínu Drinks International překonal své soupeře a stal se nejprodávanějším drinkem ve stovce nejprestižnějších barů po celém světě.

Originální receptura

Negroni vychází z klasického koktejlu Americano, ale sodu nahrazuje ginem. Jeho příprava je snadná, je však třeba zachovat správné poměry. Nízkou sklenici naplníme ledem. Na led nejdříve nalijeme gin, pak přidáme červený vermut, a nakonec srdce koktejlu, legendární, nezaměnitelné Campari. Všechny ingredience důkladně promícháme lžičkou a můžeme podávat. Promíchat můžeme samozřejmě i v míchací sklenici a pak jen přecedíme na led. Na závěr ozdobíme plátkem pomeranče. Na zdraví!

Ingredience

1 díl (3 cl) Campari 
1 díl?(3 cl) vermutu
Cinzano Rosso
1 díl (3 cl) ginu

Pokud rádi experimentujete, zkuste nahradit gin jinou ingrediencí podle vaší fantazie. Představivosti se meze nekladou!

Historie Negroni

Legend o vzniku tohoto koktejlu je mnoho. Ta nejznámější připisuje jeho autorství Camillo Luigi Manfredo Maria Negronimu, florentskému hraběti, dobrodruhovi z divokého západu a znalci New Yorských barů, tehdejší Mekky světových koktejlů. Po návratu do rodné Itálie prý v roce 1919 požádal Fosca Scarselliho, barmana v kavárně Casoni, aby mu do jeho oblíbeného Americana místo sody přimíchal v té době populární gin. A tak se podle legendy zrodil silný koktejl s unikátní chutí a sytě červenou barvou, který prý ráda pila i Audrey Hepburn nebo Ernesto Hemingway, a který inspiroval řadu spisovatelů, básníků i filmařů.

Domácí pohoda s Negroni? Jedině stylově

Chcete si Negroni vychutnat snadno v pohodlí domova nebo třeba na pikniku? Vyzkoušejte ho také v láhvi, již namíchané v dokonalém poměru a připraveným k přiťuknutí – „Ready to Enjoy“. Stačí naplnit sklenici ledem, nalít, ozdobit plátkem pomeranče a vychutnat si dokonale vyladěné klasické Negroni.

https://www.warehouse1.cz/cs/campari-negroni-koktejl-rte

Kam na drink během Negroni week?

Sledujte Instagram Campari.Cz, instagramové účty našich ambasadorů Milana Zaleše a Filipa Jančárka, https://www.negroniweek.com a budete mít čerstvé informace o zapojených podnicích i chystaných akcích.

Zdroj foto: CAMPARI

You may also like...