Hvězdy české gastronomické scény zazáří na unikátním festivalu MAKRO CZECH GASTRO FEST – od 4. do 6. 5. v pražském O2 universu

Všichni příznivci české gastronomie, renomovaní profesionálové i laičtí nadšenci, milovníci výtečného jídla a pití, nedočkavě odpočítávají poslední dny zbývající do začátku MAKRO CZECH GASTRO FESTu. Historicky největší akce svého druhu v České republice se koná od čtvrtka 4. do soboty 6. května v O2 universu v Praze–Libni. Význam a prestiž celé akce podtrhuje aktivní účast stávajících i vycházejících hvězd české gastronomické scény, včetně Zdeňka Pohlreicha, Filipa Sajlera, Marka Fichtnera, Heleny Fléglové, Václava Vojíře, Kristíny Nemčkové a mnoha dalších.

MAKRO CZECH GASTRO FEST pořádá velkoobchod makro ČR spolu s Českým Gastronomickým Institutem. Ve čtyřech patrech O2 universa se v rámci událostmi nabitého programu odehraje národní kolo nejprestižnější světové kuchařské soutěže Bocuse d’Or, odborné kongresy Česká brambora v gastronomii, Český gastronomický kongres a kongres o zdravém stravování. Připravena je i sekce pro institucionální stravování a konkrétní příklady dobré praxe. Například MUDr. Barbora Macková, ředitelka Státního zdravotního ústavu, a odborný garant SZÚ Alexandra Košťálová, seznámí s projektem Máme to na talíři, který je zaměřený na zkvalitnění školního stravování. Vedle prezentací bude prostor také na diskuse s odborníky na dané téma.

Makro Fresh Market představí širokou nabídku čerstvých potravin, řadu novinek, pozve na ochutnávky a poskytne spoustu inspirace, jak chytře ušetřit čas i náklady. „Cílem našeho makro Fresh Marketu je, aby profesionálové z oblasti gastronomie na jednom místě získali přehled o dostupném sortimentu a zároveň praktické informace o současných trendech a možnostech, jak je využít k obohacení menu a zefektivnění provozu. Pod programem ´Chytrý kuchař´ jim ukážeme sortiment, který dokáže zkrátit přípravy v kuchyni a šetřit náklady,“ říká Martin Čivrný, vedoucí komunikace společnosti makro ČR.

Mimořádně intenzivní zážitky nabídnou kuchařské a barmanské show. Představí nejen umění mistrů svých oborů, ale také řadu tipů a triků, jak nápaditě párovat jídlo s nápoji při různých příležitostech a v různých segmentech. Světově nejmladší vítězka soutěže MasterChef Kristína Nemčková 5. a 6. května předvede své pojetí tradiční české kuchyně. V pátek 5. května známý šéfkuchař Filip Sajler divákům názorně ukáže využití tradičních českých surovin v institucionálním stravování. Oceňovaná cukrářka a zakladatelka HF Pastry Academy Helena Fléglová v sobotu 6. května připraví moderní dezerty.

Mnoho zajímavých informací přinesou interview s respektovanými osobnosti české gastroscény, které budou součástí doprovodného programu národního kola Bocuse d’Or. Zapojí se do nich například prezident Bocuse d‘Or Czech a šéfkuchař restaurace Červený Jelen Marek Fichtner, šéfkuchař a majitel restaurací Café Imperial, Divinis a Next Door by Imperial, autor mnoha kuchařek Zdeněk Pohlreich nebo restauratér a provozovatel legendárního Bugsy’s Baru Václav Vojíř.

Menu ze všech koutů světa návštěvníkům nabídne 8 pop-up restaurací. Nemusíte cestovat tisíce kilometrů, stačí se projít po jednom patře O2 universa a ochutnat mexickou, asijskou či fusion kuchyni, ale také českou kuchyni, neodolatelné speciality z brambor a další slané i sladké delikatesy.

Především profesionálové jsou zváni do „Moderní restaurace“ – během celého MAKRO CZECH GASTRO FESTubudou moci nahlédnout pod pokličku fungování inovativního podniku, vyzkoušet digitální nástroje, které zefektivní provoz, např. rezervační systéme Dish. A hlavně využít možnost bezplatné byznys konzultace s odborníky.

Nenechte si ujít tři dny plné výtečného jídla a pití, inspirace z praxe, sdílení cenných zkušeností, budování komunity, networkingu… s jedním společným cílem: Dát české gastronomii nové impulsy. Online prodej vstupenek na MAKRO CZECH GASTRO FEST běží na www.makroczechgastrofest.cz/#vstupenky

www.makroczechgastrofest.cz

Zdroj foto: MAKRO CZECH GASTRO FEST

You may also like...