Aristokratka ve varu je dotočena, novou postavu hraje Simona Lewandowska

Po 27 filmovacích dnech skončilo natáčení snímku Aristokratka ve varu režiséra Jiřího Vejdělka. Příběh rodiny Marie Kostkové, která se v roce 2019 představila ve snímku Poslední aristokratka, tak bude příští rok na plátnech kin pokračovat. Tvůrci během natáčení navštívili zámky Milotice, Lemberk a Rájec nad Svitavou a do vyprávění obsadili nové tváře, kterým vévodí na místní poměry poněkud živelná postava Denisky v podání Simony Lewandowské.

Film Aristokratka ve varu, pokračování jednoho z nejúspěšnějších českých filmů posledních let v kinech, netrpělivě očekávají nejen čtenáři knih spisovatele a kastelána Evžena Bočka, ale také noví příznivci humoru z prostředí zámeckých zdí. A mnohé z nich zajímá, kdo v pokračování filmového příběhu ztvární divokou slečnu, se kterou se na rodovém zámku Kostka objeví silné emoce a nové pořádky. „Potřeboval jsem najít pořádnou vichřici a nakonec se mi to mezi dvě stě dívkami podařilo. Dnes už můžeme říct, že role Denisky se naprosto skvěle ujala Simona Lewandovska. Její tak trochu neukočírovatelná postava rodině Kostkových a zámeckému personálu pořádně zamotá hlavu,“ vysvětlil režisér snímku Jiří Vejdělek.

Simona Lewandowskase přiznala, že už před pěti lety zkoušela štěstí v castingu na roli Marie Kostkové. Tu nakonec získala její kolegyně Yvona Stolařová. Postava bezprostřední „vetřelkyně“ do zámecké rutiny stálého obyvatelstva ji ale baví víc. A zapadla skvěle i mezi oblíbené obsazení. „Tím, že jsem se jenom začlenila do téhle zaběhnuté party, to pro mě bylo snazší. A všichni byli strašně příjemní. Trochu jsem se bála, že se budu třeba stydět, protože to pro mě byly vždycky herecké vzory, ale všichni byli otevření a bylo to nakonec moc milé,“ svěřila se mladá herečka, kterou diváci znají například ze seriálů Zlatá labuť nebo Dobré ráno, Brno.

Novou postavu uvítala i představitelka aristokratky Marie Yvona Stolařová. „Se Simčou už jsme se znaly a myslím, že se nám spolu i dobře hraje. To platí i pro kolegy, se kterými jsem se na place potkala už minule,“ dodala herečka, která od prvního dílu tvoří pár s mladým aristokratem Maxem, jehož ztvárnil Zdeněk Piškula.

Příběh Aristokratky ve varu se odehrává o Velikonocích a výše zmíněné herce doplní sestava známá už z předchozího filmu – Tatiana Dyková, Hynek Čermák, Eliška Balzerová, Martin Pechlát či Pavel Liška. Nové postavy si zahrají také Petra Nesvačilová a Tomáš Jeřábek.

Moje postava je Vostrá. Šárka Vostrá. Místní chiropraktička. Profesionálka, která miluje pana Švába,” popsala svoji roli Petra Nesvačilová. „No a Šváb je takový upjatý a zásadový, ale ve vztahu spíš oddaný až takový podpantoflový, dalo by se říct,” dodal s úsměvem Tomáš Jeřábek, který má s touto herečkou za sebou už několik společných projektů.

Jsem na to pokračování zvědavý. Četl jsem scénář a zdá se mi, že je to tentokrát takové průraznější, ostřejší, že je tam mnohem víc fórů. Myslím, že se to s nástupem Denisky ještě víc odpíchne,“ uzavřel kastelán, spisovatel a milá duše tohoto projektu Evžen Boček.

Komedie Aristokratka ve varu vzniká v produkci společnosti Evolution Films. Koproducenty jsou Česká televize a slovenská společnost PubRes, film podpořil Státní fond kinematografie. Distributorem je společnost Falcon a premiéra je naplánována na začátek roku 2024.

Aristokratka ve varu:

Premiéra: 18. 1. 2024

Scénář: Jiří Vejdělek, Petr Zelenka

Režie: Jiří Vejdělek

Hrají: Hynek Čermák, Tatiana Dyková, Yvona Stolařová, Eliška Balzerová, Martin Pechlát, Pavel Liška, Zdeněk Piškula, Simona Lewandowska, Petra Nesvačilová, Tomáš Jeřábek

Zdroj foto a video: Falcon

You may also like...