Herci Oskar Hes a Jan Nedbal představují film Bratři

Film Bratři, který natočil režisér Tomáš Mašín podle scénáře Marka Epsteina, vypráví jeden z největších příběhů studené války o odbojové skupině bratří Josefa a Ctirada Mašínových. Hlavní role bratrů Mašínů v něm ztvárnili Oskar Hes a Jan Nedbal, kteří poskytli rozhovor o svých postavách, příběhu filmu a jeho natáčení. Snímek Bratři bude mít premiéru v kinech 26. října, sedmdesát let od jejich útěku do Západního Berlína.

Jen málokteré téma moderní české historie vzbuzuje tolik emocí jako právě příběh skupiny bratří Mašínů. Pětice mladíků s pistolemi pronásledovaná tisíci vojáky se v boji o život dotkne hranic vlastního strachu i statečnosti. Rodina, jejíž členové se vzepřeli nacistické i komunistické totalitě. Film Bratři vypráví jeden ze zásadních příběhů naší novodobé historie.

Film Bratři vzniká pod vedením producenta Petra Bílka – FilmBrigade. Snímek podpořila řada institucí včetně České televize (kreativní producent Jaroslav Sedláček), evropského koprodukčního fondu Eurimages nebo Státního fondu kinematografie a záštitu nad ním převzalo Ministerstvo obrany ČR. Distributorem a koproducentem filmu je CinemArt.

Bratři

Režie: Tomáš Mašín

Scénář: Marek Epstein

Kamera: Friede Clausz

Hrají: Oskar Hes (Josef Mašín) a Jan Nedbal (Radek Mašín), Tatiana Dyková (Zdena Mašínová), Matěj Hádek (Zbyněk Roušar), Adam Ernest (Milan Paumer), Matyáš Řezníček (Václav Švéda), Antonín Mašek (Zbyněk Janata)

Producent: Petr Bílek – FilmBrigade

Koproducenti: PubRes (Slovensko), Rohfilm Productions (Německo), Česká televize – kreativní producent Jaroslav Sedláček, CinemArt

Zdroj foto a video: Cinemart

You may also like...