Dobrovaření s Monikou Absolonovou v restauraci Červený Jelen

Originální charitativní projekt Dobrojídlo v restauraci Červený Jelen v centru Prahy pro letošní rok zakončí „dobroexternistka“ Monika Absolonová. Známá zpěvačka společně s Markem Fichtnerem, executive chefem Červeného Jelena, připravila delikátní chod: Grilované tygří krevety se žloutkovými linguini, šafránovou omáčkou s ryzlinkem a kadeřávkem.

Dobrovaření s Monikou Absolonovou v restauraci Červený Jelen

Na menu bude pouze od 27. listopadu do 17. prosince. 50 korun z každého prodaného jídla věnuje restaurace Nadačnímu fondu Kapka naděje.

Dobrovaření s Monikou Absolonovou v restauraci Červený Jelen

Jsem moc ráda, že jsem byla k dobrovaření Markem přizvána. Taky mne těší, že udělal výjimku, a přestože mořské plody úplně nepatří na jídelní lístek Červeného Jelena, tak je tentokrát zařadil, protože já i moji synové krevety milujeme. Společně jsme tedy vymysleli, nebo spíš Marek, ale já jsem ho doplňovala, tenhle recept – krevety na víně se šafránem a s domácími těstovinami. Vaření s Markem mě moc bavilo, je prostě úžasné, když někdo umí takhle skvěle svoji práci, to je pak radost ho pozorovat,“ říká Monika Absolonová a rovnou odpovídá na otázku, proč si vybrala právě Kapku naděje?

To bylo jasné rozhodnutí, protože já s Kapkou naděje spolupracuju už hodně dlouho, mám moc ráda Vendulu Pizingerovou, vážím si jí a věřím tomu, co už spoustu let dělá. Takže budu nadšená, když všichni, kteří přijdou do Jelena na oběd nebo na večeři, ochutnají naše jídlo a společně s námi tak přispějí Kapce. A všem přeji krásný advent!

Dobrovaření s Monikou Absolonovou v restauraci Červený Jelen

Součástí projektu Dobrojídlo, který v Červeném Jelenovi realizují už třetím rokem, je dobrovaření, dobropečení a dobročepování. Princip je jednoduchý. Ve všech případech známá osobnost stráví několik hodin s executive chefem Markem Fichtnerem, pastry chefkou Klárou Řezníčkovou či mistrem výčepním Mírou Nekolným. V případě dobrovaření či dobropečení vznikne díky této spolupráci nevšední pokrm, který se na menu Červeného Jelena objeví jen na pár dnů.

Výtěžek z prodeje poté míří na podporu vybrané dobročinné organizace.

Dosud se do Dobrojídla zapojili třeba Marta Jandová, Emma Smetana a Jordan Haj, výtvarnice Eliška Podzimková, foodblogerka Markéta Pavleje, zpěvák Ben Cristovao či herečka Patricie Pagáčová. Vítězce soutěže MasterChef Veronice Beskydiarové alias Besky se podařilo prodejem téměř 1 700 kusů jejího „dobrodezertu“ Nebesky s Besky získat pro nadaci Adra 25 000 Kč. Známý cukrář a porotce soutěže Peče celá země Josef Maršálek vytvořil neodolatelnou Manhattan tartaletku, jejíž prodej přinesl 28 740 Kč na konto organizace Dortem proti rakovině.

Dobrovaření s Monikou Absolonovou v restauraci Červený Jelen

O restauraci Červený Jelen

Restaurace Červený Jelen vznikla v roce 2019 podle projektu architekta Stanislava Fialy v prostorech bývalé Anglicko-československé banky navržené českým architektem Josefem Gočárem. Nachází se v pražské Hybernské ulici v barokním Swéerts-Sporckově paláci, jehož původním majitelem byl hrabě Špork, zakladatel českého myslivectví, řádu sv. Huberta a donátor umění. K jeho zálibě v myslivectví odkazuje nejen název restaurace, ale také sochy létajících červených jelenů z dílny českého sochaře Michala Gabriela.

Restaurace Červený Jelen propojuje krásnou gočárovskou „modernisticko-funkcionalisticko-kubistickou“ achitekturu, vřelý a pohostinný servis, kvalitní výběr nápojů a moderní pojetí gastronomie založené na citlivém mixu kvalitního grilovaného masa, zeleniny a la carte jídel od týmu pracujícího pod vedením známého šéfkuchaře Marka Fichtnera.

Dobrovaření s Monikou Absolonovou v restauraci Červený Jelen

Červený jelen & Trezor Špork

Hybernská 1034/5, Praha 1

www.cervenyjelen.cz

www.trezorspork.cz

www.facebook.com/cervenyjelen

www.instagram.com/cerveny_jelen/

www.instagram.com/trezor_spork/

Dobrovaření s Monikou Absolonovou v restauraci Červený Jelen

Zdroj foto: Červený Jelen

You may also like...