Polívka a Holubová v tragikomedii A máme, co jsme chtěli

Budete nám chybět, Slováci. Boleslav Polívka, Eva Holubová, Jan Budař, Anna Šišková, Judit Pecháček, Ady Hajdu nebo Juraj Loj se představí v hlavních rolích tragikomedie A máme, co jsme chtěli, která se odehrává v poslední den společného Československa, o silvestrovské noci roku 1992. Do českých kin zamíří snímek v březnu, první projekce ale proběhnou už v rámci silvestrovských předpremiér v síti kin CineStar a v řadě kin po celém Česku.

A máme, co jsme chtěli

Tragikomedie „A máme, co jsme chtěli“ má za sebou divácky úspěšné uvedení na Slovensku a příznivé hodnocení 75% na databázi čsfd.cz. Jedním ze scenáristů filmu je i autor komediálního hitu „Invalida“ Tomáš Dušička.

Poslední den společného Československa, 31. prosince 1992, se na silvestrovskou oslavu schází jedna velká federální rodina. Setkají se ještě jako bratři, rozejít se mají už jako cizinci. Téma posledního večera společného státu jde ale stranou, když syn vyčte otci jeho staré hříchy a spolupráci s StB. Otce skolí infarkt a v nemocnici se rozhodne vyzpovídat mladému doktorovi. Rodinné setkání doma se mezitím změní v chaos a během hádek a s každou další borovičkou se dostávají na povrch nová nečekaná tajemství.

A máme, co jsme chtěli

Doteď mi vadí, že Československo už není. I když vím, že je to v mnoha ohledech užitečné a v mnoha věcech prospěšné, ale prostě mi vadí, že nejsem ten – Czechoslovakia,“ říká jeden z představitelů hlavních rolí Boleslav Polívka. „Atmosféra na natáčení v bratislavské vile mi velmi často připomínala atmosféru natáčení Pelíšků. Bylo to velmi rodinné, uvolněné a usměvavé. Práce na filmu byla soustředěná, ale zároveň s úsměvem, s humorem,“ dodává Polívka.

A máme, co jsme chtěli

A máme, co jsme chtěli

Premiéra: 7. března 2024

Režie: Michal Kunes Kováč

Scénář: Maroš Hečko, Tomáš Dušička, David Cormican

Kamera: David Hofmann

Hudba: Steph Copeland

Hrají: Eva Holubová, Bolek Polívka, Anna Šišková, Ady Hajdu, Jana Kovalčiková, Jan Budař, Judit Pecháček, Daniel Fischer, Rachel Kramer, Dávid Hartl, Juraj Loj, Éva Bandor, Anna Jakab Rakovská, Marek Geišberg, Michal Ďuriš a další

Producenti: Tibor Búza (B PRODUCTION),  Maroš Hečko a Peter Veverka (AZYL Production), David Cormican (DCTV) 

Koproducent: Rozhlas a televízia Slovenska (RTVS)

Zdroj foto a video: Bontonfilm

You may also like...