FOTOGALERIE: V Trezoru Špork proběhl exkluzivní večer s michelinskou šéfkuchařkou Léou Linster

V Hybernské ulici v Trezoru Špork, který je součástí restaurace Červený Jelen, proběhlo v minulém týdnu další pokračování seriálu gastronomických událostí se světovou špičkou Marek & Friends.

Tentokrát se společně s Markem Fichtnerem, executive chefem Červeného Jelena, představila michelinská šéfkuchařka a jediná ženská vítězka Bocuse D’Or, Léa Linster.

FOTOGALERIE: V Trezoru Špork proběhl exkluzivní večer s michelinskou šéfkuchařkou Léou Linster

Podávalo se výběrové sedmichodové menu, gastronomické události se zúčastnil také velvyslanec Lucemburska, J.E. pan Ronald Dofing.

Léa Linster, lucemburská šéfkuchařka, je první a dosud jedinou ženou, která získala ocenění „Bocuse d’Or“. Její styl, který se vyznačuje vlivy francouzské kuchyně a láskou k prvotřídnímu jídlu, kombinuje tradiční kulinářské umění s moderní rafinovaností a lehkostí. Její restaurace „Léa Linster“ v lucemburském Frisange získala již v roce 1987 michelinskou hvězdu, kterou si Léa nyní i se svým synem drží nepřetržitě více než 35 let.

Speciální poděkování: Fénix Drinks

O restauraci Červený Jelen

Restaurace Červený Jelen vznikla v roce 2019 podle projektu architekta Stanislava Fialy v prostorech bývalé Anglicko-československé banky navržené českým architektem Josefem Gočárem. Nachází se v pražské Hybernské ulici v barokním Swéerts-Sporckově paláci, jehož původním majitelem byl hrabě Špork, zakladatel českého myslivectví, řádu sv. Huberta a donátor umění. K jeho zálibě v myslivectví odkazuje nejen název restaurace, ale také sochy létajících červených jelenů z dílny českého sochaře Michala Gabriela.

Restaurace Červený Jelen propojuje krásnou gočárovskou „modernisticko-funkcionalisticko-kubistickou“ achitekturu, vřelý a pohostinný servis, kvalitní výběr nápojů a moderní pojetí gastronomie založené na citlivém mixu kvalitního grilovaného masa, zeleniny a la carte jídel od týmu pracujícího pod vedením známého šéfkuchaře Marka Fichtnera.

Oslavte Valentýna na Pražských Příkopech v restauraci Červený Jelen: Servírovat se bude Valentýnské menu v Trezoru Marka Fichtnera

Červený Jelen & Trezor Špork

Hybernská 1034/5, Praha 1

www.cervenyjelen.cz

www.trezorspork.cz

www.facebook.com/cervenyjelen

www.instagram.com/cerveny_jelen/

www.instagram.com/trezor_spork/

Zdroj foto: Trezor Špork, Ćervený Jelen

You may also like...