Podzimní dýňové a zvěřinové delikatesy v zámecké restauraci Chateau Ctěnice

Romantická zámecká restaurace Chateau Ctěnice situovaná v Zámeckém areálu Ctěnice na severovýchodní hranici Prahy nabídne svým hostům po celý říjen sezónní dýňové a zvěřinové menu plné chutí podzimu. Dýňové a zvěřinové menu, sestavené zkušeným šéfkuchařem Denisem Wágnerem, bude v restauraci Chateau Ctěnice, která jsou součástí skupiny PYTLOUN RESTAURANTS, k dispozici každý den od 12:00 do 21:00 hodin.

Podzimní dýňové a zvěřinové delikatesy v zámecké restauraci Chateau Ctěnice

„Říjen je měsícem plným barev a chutí podzimu, a my v restauraci Chateau Ctěnice jsme pro vás s naším týmem připravili jedinečné gastronomické zážitky, které dokonale vystihují atmosféru tohoto období. Naše říjnová nabídka se nese ve znamení dýní a zvěřiny, surovin typických pro podzimní sklizeň a lesní hony. Přijďte si k nám vychutnat podzim v jeho nejkrásnější podobě,“ říká šéfkuchař Denis Wágner.

Podzimní dýňové a zvěřinové delikatesy v zámecké restauraci Chateau Ctěnice

Restaurace Chateau Ctěnice (Bohdanečská 259, Praha-Vinoř) nabízí 40 míst k sezení v příjemném prostředí moderní zámecké restaurace. Cihlové klenuté stropy, hrubý štuk a těžká dlažba dodávají interiéru autentický vzhled. Restaurace se zaměřuje na klasiku s důrazem na čerstvé suroviny od lokálních dodavatelů. Nová venkovní terasa, která je od června v provozu, umožňuje vychutnat si gastronomické speciality, kávu, pivo či osvěžující drinky s výhledem na zámecké nádvoří, což je ideální pro odpočinek a prožití klidné atmosféry ctěnického panství.

Podzimní dýňové a zvěřinové delikatesy v zámecké restauraci Chateau Ctěnice

Dýně a zvěřina v české kuchyni

Dýně a zvěřina jsou v české kuchyni oblíbené suroviny, které se často objevují na podzimních stolech. Dýně, se svou jemnou a sladkou chutí, je ideální pro přípravu polévek, pyré nebo pečených pokrmů. Zvěřina, jako je srnčí, jelení nebo divočák, přináší do jídelníčku bohatou a výraznou chuť, která se skvěle doplňuje s kořením a bylinkami. Kombinace dýně a zvěřiny může vytvořit harmonické a chutné pokrmy. Například pečená dýně s rozmarýnem a česnekem může být skvělou přílohou k srnčímu steaku. Nebo je možné připravit dýňové pyré jako základ pro omáčku k jelenímu ragú. Tyto suroviny nejen obohatí jídelníček, ale také přinesou do kuchyně kousek podzimní atmosféry.

Podzimní dýňové a zvěřinové delikatesy v zámecké restauraci Chateau Ctěnice

Dýňové a zvěřinové menu restaurace Chateau Ctěnice

Předkrm:

Ciabatta se zvěřinovým ragú, dýní, hrubozrnnou hořčicí s medem, okurkou a koriandrem – 250 Kč

Polévka:

Dýňový krém s chilli, kokosovým mlékem a ořechovými krutony – 105 Kč

Hlavní chod:

Srnčí řízek v panko strouhance s vůní tymiánu, vídeňský bramborový salát, pečený citron – 390 Kč

Hamburger s trhaným srnčím masem, zelný salát s dýňovým kompotem, bramborové hranolky a chilli majonéza s estragonem – 425 Kč

Tortellini s dýní Hokkaido, cherry rajčaty a sýrem pecorino – 295 Kč

Kančí kýta pečená na jalovci s dýňovým zelím a bramborovým závinem – 395 Kč

Dezert:

Dýňové creme brulée s borůvkami – 155 Kč

Podzimní dýňové a zvěřinové delikatesy v zámecké restauraci Chateau Ctěnice

Vybraní dodavatelé restaurace Chateau Ctěnice:

Zvěřina Petron od českých myslivců

Zvěřina Petron pochází od mysliveckého sdružení pouze z České republiky, které se o zvěř celoročně stará a díky jejich péči je maso vysoce kvalitní. Zvěřina se vrací do tuzemských restaurací a domácností. Vysoce kvalitní maso srstnaté i pernaté zvěře pod značkou Petron se upravuje v moderních zařízeních v České republice. Na trh se zvěřina dodává ve stabilní kvalitě z prověřených zvířat ulovených v našich lesích. Tuto hodnotnou tradiční potravinu chceme v naší restauraci vrátit do našeho jídelníčku.

Holštýnský skot

Vše začíná ve správném výběru našeho dodavatele kvalitního a zároveň dostupného masa, které bez váhání jíme my sami, a proto z něj vaříme a prodáváme ho i Vám našim zákazníkům. Je pro nás důležité vědět a být přesvědčeni o tom, že prodáváme to, čemu sami věříme a s čím máme tu nejlepší zkušenost. Proto nakupujeme hovězí a telecí maso z Holandska, kde nám náš dodavatel i výrobce deklaruje a zajišťuje splňování nejvyšších standardů. Z nichž těmi nejdůležitějšími jsou dobré životní podmínky zvířat a sledovatelnost v celém výrobním řetězci.

Ekofarma Františka Berky z Tanvaldu

Věnuje se již přes 20 let chovu masného skotu. Prioritou je kvalitní přístup a péče o něj. Postupně vytváří a zdokonaluje příjemné prostředí pro zvířata a má chov na nejvyšší evropské úrovni. To vše zajišťuje nepřekonatelnou chuť masa. Vychutnejte si jejich skvělé maso v biokvalitě.

Kozí farma Pěnčín

je splněným snem jedné rodiny, která se rozhodla změnit svůj způsob života. Získali zpět svoji nezávislost a chopili se příležitosti dělat věci, které mají smysl a jsou pro ostatní přínosné. Všechny kozy dobře prospívají v čistém prostředí, aby veškerý čas trávily na pastvinách ve volné přírodě, která je zde naprosto jedinečná. Veškeré krmení si vyrábí sami a pochází z místních horských luk. Odměnou za toto úsilí je kozí mléko té nejvyšší kvality pro všechny jejich výrobky – od čerstvých, až po dlouho zrající tvrdé sýry. Všechny výrobky se vyznačují jedinečnou chutí a jemností.

Rybářství Skalní mlýn

se nachází v panenské přírodě Moravského krasu v lokalitě CHKO, kde vzhledem k absenci chemických posypů nedochází k znečištění vod. Jedná se o ojedinělé zařízení tohoto druhu chovu ryb na krasové vodě v rámci Evropy. Ryby jsou chovány ve vodě říčky Punkvy, která vyvěrá v ekologicky čisté lokalitě a nikdy nepřesahuje teplotu 13°C. Od roku 2008 mají registrovánu ochranou známku punkevní pstruh.

Destiláty Roviny

slovo majitele Petra Skopala

V malé vesnici Prosenice, v našich sadech, v rodinné palírně vznikají ovocné destiláty té nejjemnější chuti. Haná je mozaika polí protkaná vesničkami, řekami, chmelnicemi a sady. Až v dáli na horizontu v jemném oparu se zvedají Jeseníky. Jsme součástí tohoto kraje a ten je součástí nás. Máme rádi naše sady a okolní přírodu. Máme rádi horká léta i dlouhé stíny zlatavého podzimu. Máme rádi svou práci – od mozolů na rukou z trhání ovoce po vůni kvasu připraveného k destilování. A tak to měli naši dědové i ti jejich. Ovocné destiláty jsou moravskou tradicí, hrdostí každé rodiny. My jsme posunuli naši rodinnou pýchu o kus dál. Léta zkušeností jsme předestilovali v naši vlastní značku pálenek, které si nesou ty nejjemnější chuťové nuance.

Gin Dlabka

slovo majitelů Ondřej a Kateřina Dlabolovi

Příběh moštárny a řemeslného lihovaru Dlabka. Náš život se zásadně změnil v roce 2017, kdy jsme ve Svijanském Újezdu nalezli místo, jež nám oběma doslova uhranulo. Jakmile jsme spatřili dokonalý výhled na Trosky i Ještěd a ucítili vůni zdejších stromů, rozhodli jsme se, že tady zůstaneme a něco společně vybudujeme. Poctivé řemeslo v souladu s přírodou. Snažíme se v maximální možné míře o návrat ke kořenům sadařského a lihovarnického řemesla. Nepoužíváme chemické postřiky a spíše, než těžkou techniku mezi stromy v našich sadech potkáte prasata, která se starají o přirozené hnojení a dojídají spadlé ovoce; kočky, které loví myši a další hlodavce; nebo naši teriérku Maki na ranní obchůzce. Samozřejmostí jsou pro nás také včely, díky kterým máme vždy perfektně opylený sad, výborný med pro vlastní spotřebu, a hlavně máme možnost jejich prostřednictvím okolní přírodě něco vracet.

Podzimní dýňové a zvěřinové delikatesy v zámecké restauraci Chateau Ctěnice

Restaurace Chateau Ctěnice

Restaurant Chateau Ctěnice, Praha | Vítejte na oficiálních stránkách (restauracechateauctenice.cz)

Restaurace Chateau Ctěnice | Facebook

Restaurace Chateau Ctěnice (@restaurace_chateau_ctenice_) • Fotky a videa na Instagramu

Podzimní dýňové a zvěřinové delikatesy v zámecké restauraci Chateau Ctěnice

O společnosti PYTLOUN RESTAURANTS

Restaurace patřící do skupiny PYTLOUN RESTAURANTS jsou umístěny na skvělých lokalitách v Praze, Liberci, Krkonoších a Krušných horách. Skupina zahrnuje restauraci Talíř a Pytloun Sky Bar & Restaurant Prague a restauraci Chateau Ctěnice v Praze, restauraci Zlatý kohout a Imperial Pizza Liberec v Liberci, restauraci Rendlík v Krušných horách, a restauraci Končina a Imperial Pizza Harrachov v Harrachově. Restaurace nabízejí vynikající českou a italskou kuchyni. V PYTLOUN RESTAURANTS kladou velký důraz na čerstvé suroviny od místních farmářů. Spolupráce s místními dodavateli zajišťuje kvalitní, čerstvé a sezónní suroviny pro připravované pokrmy. Skupina také podporuje udržitelné zemědělství a ekologické postupy, které přispívají k ochraně životního prostředí a podpoře lokálních komunit. Všechny restaurace se snaží využívat sezónní ingredience podle dostupnosti a nabídky od místních partnerů, což jim umožňuje připravovat pokrmy plné chuti a kvality.

www.pytloun-restaurants.cz

Podzimní dýňové a zvěřinové delikatesy v zámecké restauraci Chateau Ctěnice

O společnosti PYTLOUN HOTELS

PYTLOUN HOTELS patří k ceněným českým hotelovým značkám, která v současné době provozuje celkem čtrnáct designových i tradičních hotelů a šest restaurací, z toho osm hotelů v Liberci, kde je její vlajkovou lodí designový Pytloun Grand Hotel Imperialdva horské hotely v Harrachově v Krkonoších a v Krušných horách, a čtyři hotely v Praze, jeden v srdci hlavního města na Václavském náměstí, dva hotely na pražské Kampě (Pytloun Kampa Garden Hotel Prague a Pytloun Old Armoury Hotel Prague) a čtvrtý v zámeckém areálu Ctěnice v místní části Vinoř na severovýchodním okraji Prahy.  Díky důsledné diverzifikaci portfolia nabízí ubytování pro všechny typy hostů. Každý hotel sítě PYTLOUN HOTELS má svou vlastní osobitost a styl. Všechny ale sdílejí stejný závazek poskytovat hostům vynikající služby, moderní vybavení a výjimečný zážitek z pobytu.

www.pytloun-hotels.cz

Zdroj foto: Restaurace Chateau Ctěnice

You may also like...