Trh v Hale 22 v Holešovické tržnici nabízí to nejčerstvější a nejlahodnější, co přináší podzim

Uvařte si poctivou zeleninovou polévku, nakupte zázvorové životabudiče nebo fermentovanou zeleninu přímo od pěstitelů.

S příchodem podzimu se Holešovická tržnice, a zejména její srdce – Hala 22, stává skutečným rájem pro milovníky čerstvých a sezónních potravin. Tento tradiční trh je známý svou nabídkou lokálních surovin, kterou v podzimních měsících obohacují typické produkty této sezóny. Návštěvníci zde mohou najít čerstvé ovoce a zeleninu, domácí pochutiny, vajíčka, farmářské maso, ryby, květiny a další produkty, které na podzim na českých stolech nesmí chybět. Své podzimní speciality si připravili také prodejci ve Food Truck Pointu vedle Haly 22. Zastavte se u nich a ochutnejte skvělé perníkové latté, dýňové latté, dýňovou palačinku nebo se zahřejte miskou horké polévky Ramen.

Trh v Hale 22 v Holešovické tržnici nabízí to nejčerstvější a nejlahodnější, co přináší podzim

Jedním z hlavních cílů tržnice a prodejců v Hale 22 je propagace udržitelného zemědělství a podpora místních farmářů a výrobců. Nakupováním jejich produktů nejen že získáváte čerstvé a chutné potraviny, ale také podporujete lokální ekonomiku a přispíváte k šetrnějšímu přístupu k životnímu prostředí,“ říká Martina Kleinová, která má Halu 22 po obchodní stránce na starosti.

Trh v Hale 22 v Holešovické tržnici nabízí to nejčerstvější a nejlahodnější, co přináší podzim

Chutě a vůně, které k podzimu neodmyslitelně patří

Podzim je období sklizně a na trhu v Holešovické tržnici se to odráží v bohaté nabídce sezónních plodů. V Hale 22 na vás čekají čeští farmáři a prodejci, kteří každý den přivážejí čerstvé produkty přímo ze svých polí a sadů. Společně s vámi pro vás vyberou ty nejšťavnatější kousky, nebo poradí, jak je nejlépe zpracovat. V nabídce nebudou ani letos chybět:

  • Jablka a hrušky: Podzim je časem šťavnatých jablek a sladkých hrušek, které jsou v této sezóně na vrcholu své chuti. Na trhu najdete různé odrůdy – od sladkých až po kyselé, ideální jak pro přímou konzumaci, tak pro pečení nebo výrobu domácích marmelád.
  • Dýně: Podzim a dýně jdou ruku v ruce. Ať už jste fanoušky hokkaido dýně, máslové dýně nebo dýně na vyřezávání, Hala 22 nabízí široký výběr těchto pestrých a chutných plodů. Dýně jsou skvělou surovinou pro polévky, pečené pokrmy nebo dekorace.
  • Kořenová zelenina: Podzim je také obdobím bohaté nabídky kořenové zeleniny, jako jsou mrkve, celer, petržel nebo červená řepa. Tyto potraviny jsou základem pro hutné podzimní pokrmy, jako jsou polévky, pečené směsi nebo zeleninové saláty.
  • Brambory a cibule: Na trhu nechybí ani čerstvě sklizené brambory, které jsou základem české kuchyně, a cibule, která je nezbytná pro přípravu mnoha tradičních pokrmů. Podzimní brambory mají výraznou chuť a hodí se na pečení i vaření.
Trh v Hale 22 v Holešovické tržnici nabízí to nejčerstvější a nejlahodnější, co přináší podzim

Podzimní bylinky a květiny

Kromě ovoce a zeleniny nabízí Hala 22 také pestrý sortiment čerstvých bylinek, které jsou skvělým doplňkem podzimních pokrmů. Levandule, rozmarýn, tymián nebo šalvěj dodají vašim jídlům nejen vůni, ale i zdraví prospěšné látky. Podzimní trh vyniká i bohatou nabídkou sezónních květin a dekorací. Chryzantémy, jiřiny nebo vřesy jsou typické podzimní květiny, které si můžete odnést domů jako krásnou dekoraci na stůl nebo balkon.

Lokální speciality a domácí produkty

Podzimní sortiment v Holešovické tržnici je známý také svou rozmanitostí domácích a lokálních specialit. Mezi oblíbené produkty, které stojí za to vyzkoušet, patří řemeslné pečivo, domácí sýry a tradiční uzeniny připravované podle starých receptur. Nově na trhu najdete také prodejce Gingles, který nabízí zázvorové šťávy a shoty vyrobené tradičním louhováním a lisováním čerstvého bio zázvoru, obohacené o vitamín C. A jelikož je podzim odnepaměti spojen se sklizní a zpracováním surovin na zimu, nemohou v nabídce chybět ani džemy, medy a nakládaná zelenina. Se svou variací marmelád, kečupů a protlaků se letos poprvé představí i nováček ZP Mikulčice.

Trh v Hale 22 v Holešovické tržnici nabízí to nejčerstvější a nejlahodnější, co přináší podzim

Food Truck Point láká na podzimní menu

Nejen v letní sezoně, ale i na podzim si můžete užít oběd nebo zakončit své nákupy ve Food Truck Pointu hned vedle Haly 22. Pavlo’s street food zde připravuje burgery ze šťavnatého farmářského hovězího masa, ke kterým doporučujeme vyzkoušet domácí zelný salát coleslaw. Podzimní menu bude bohatší o Hot dogy, Mac&Cheese bowl nebo specialitu v podobě oblíbené polévky Ramen. Pokud dáváte přednost veggie variantě nebo lehčímu pokrmu, své chutě jistě uspokojíte u stánku La Paletta. Tam se kouzlí s palačinkami, které můžete ochutnat jak nasladko, tak naslano. Běžnou nabídku jídel a nápojů obohatí sezónní varianty, takže si zde můžete vychutnat sladce vonící svařák, perníkové latté, dýňové latté, dýňovou palačinku a také podzimní polévky a polévkové menu (polévka + palačinka).

Podzimní sortiment v Hale 22 je zkrátka oslavou sezónních chutí, tradic a lokální produkce. Ať už hledáte čerstvou zeleninu, domácí pochoutky nebo typické podzimní dekorace, Holešovická tržnice nabízí vše pod jednou střechou. Tento trh je ideálním místem pro ty, kteří chtějí podpořit místní zemědělce, užít si atmosféru tržnice a přinést si domů kousek podzimní přírody.

Trh v Hale 22 v Holešovické tržnici nabízí to nejčerstvější a nejlahodnější, co přináší podzim

www.navystavisti.cz

Zdroj foto: Na Výstavišti Praha

You may also like...