Milionář z chatrče Dev Patel jako rytíř kulatého stolu v novém celovečerním filmu Zelený rytíř

Chrabrý ale svéhlavý rytíř kulatého stolu, synovec krále Artuše, Sir Gawain, se vydává na troufalou cestu, na jejímž konci ho čeká osudový vyzyvatel – obrovský a tajemný Zelený rytíř. Sir Gawain na této pouti, během níž blíž poznává i sám sebe, musí čelit duchům, obrům i zlodějům, aby dokázal, že je hoden cti v očích jeho rodiny a celého království. V novém celovečerním filmu Davida Loweryho s hvězdným obsazením se v hlavní roli představí Dev Patel. V českých kinech od 16. září.

Příběh, který se odehrává v době, kdy čest byla nadevše a odvaha dělala krále, osloví zejména příznivce rytířů kulatého stolu a fantasy filmů. Režie se ujal americký režisér, scénárista, střihač a producent David Lowery, který natočil například povedené Ghost Story nebo Můj kamarád drak v produkci Walt Disney Pictures. V hlavní roli filmové novinky se představí anglický herec s exotickými kořeny, který se proslavil zejména rolí Jamala Malika v dramatu Dannyho Boyla Milionář z chatrče, za niž byl nominován na cenu BAFTA v kategorii nejlepší mužský herecký výkon v hlavní roli. Dále hrají švédská herečka Alicia Vikander, která zazářila například ve filmu Dánská dívka, Australan Joel Edgerton, mezi jehož nejznámější filmy patří Star Wars: Epizoda III – Pomsta Sithů či anglický herec Ralph Ineson.

Zelený rytíř je jediná postava své doby v zeleném oblečení. Bývá interpretován jako zpodobnění přírodního božstva předkřesťanské Evropy a také jako ztělesnění samotného ďábla. V jeho postavě je možné spatřovat průnik obou těchto mocností, protože právě on spojuje dobro a zlo a život a smrt. Jak se s příběhem Zeleného rytíře vypořádal legendární David Lowery můžete vidět ve vašich kinech už 16. září 2021. Film bude uveden v originálním znění s českými titulky.

You may also like...