V Pointě vyšel román o vztazích i znovuobjevování sama sebe Díky, Londýne!

V online nakladatelství Pointa vyšla knižní novinka s názvem Díky, Londýne!, román o vztazích i znovuobjevování sama sebe. Příběh zralé ženy, která si přiveze energii pro životní restart z města, kam poprvé zavítala před čtvrtstoletím. Kniha osloví především ženy, které mají v oblibě knihy o vztazích a mohla by se líbit všem, kdo rádi cestují, mají vztah k Británii a baví je cizí jazyky, hlavně angličtina. Zvídavé čtenářky a čtenáře by mohly oslovit vzpomínky na cestovatelské peripetie v době rozdělené Evropy, kdy navíc nebylo možné kdykoli a kdekoli získat informace na několik kliknutí v chytrém telefonu. Knihu Díky, Londýne! i spoustu dalších titulů je možné objednat na e-shopu Pointy a ve všech tradičních knihkupectvích nebo na e-shopech.

Anotace

Tereza je vyčerpaná rutinou angličtinářky na průmyslovce, touží po nových impulzech. Na léto odjede do Londýna, který poznala už jako studentka v osmdesátých letech. Nadechla se tam svobody, potkala kamarádku Claire a ochutnala první kiwi. Časem se tam vrací za přáteli a milovaným jazykem. Tato návštěva se pro ni stane výjimečnou. Čekají ji nejen známá místa oživující zápisky v pětadvacet let starém deníku, ale také nová pracovní zkušenost. Neplánované romantické dobrodružství ji navíc postaví před rozhodnutí, zda se vrátit k původnímu životu, nebo se odhodlat k novému začátku. Jakou změnu se nakonec díky nově nabyté energii odváží uskutečnit?

Jitka Hloušková

Nedovede si představit život bez čtení. V románech a povídkách nachází inspiraci a nové úhly pohledu na život. Jazyky a komunikace jí přinášejí radost a donedávna pro ni byly hlavním zdrojem obživy. Své studenty se snažila vést k tomu, aby sami v sobě dokázali odhalit, díky čemu si mohou studium jazyka oblíbit. Už tehdy se raději ptala a poslouchala, než mluvila. Schopnost pozorně naslouchat lidem a jejich potřebám rozvíjí v profesi koučky a průvodkyně osobním rozvojem, kdy podporuje své klienty v hledání cest k větší životní spokojenosti. Ráda se učí a přijímá nové výzvy. I proto se rozhodla napsat vlastní knížku.

Proč knihu napsala

Chtěla jsem se podělit o příběh inspirovaný mou vlastní zkušeností. Jako studentka jsem se v 80. letech dostala na výměnný pobyt do Londýna, který ovlivnil celý můj život. Přátelství s anglickou kamarádkou, které jsem tam tehdy navázala, trvá dodnes. Ona sama mě k napsání knížky často povzbuzovala. Mnohokrát jsme měly možnost společně se přesvědčit, že lidi zajímá, jak jsme se potkaly v době, kdy Evropa byla rozdělená železnou oponou, a v čem všem nás toto setkání doživotně obohatilo. Trvalo mi roky vymyslet fiktivní příběh, do kterého bych své studentské zážitky z „jiného světa“ mohla promítnout. Napadl mě, až když jsem okolo sebe začala vnímat vyprávění žen, které ve středním věku seberou odvahu znovu nastartovat vlastní život, protože se mohou opřít o sílu přátelství a zkušenosti. Moje hrdinka tehdy dostala jméno, a čím hlouběji jsem se cítila vtažená do jejího příběhu, tím víc mě to popohánělo, abych jí dopřála rozuzlení a uzavření. Do psaní jsem se pustila kromě jiného i proto, že mě lákalo znovu se více ponořit do rodné češtiny poté, co jsem donedávna žila hlavně angličtinou.“

Pro koho je kniha určena

Osloví nejspíš především ženy, které mají v oblibě knihy o vztazích. Mohla by se líbit všem, kdo rádi cestují, mají vztah k Británii a baví je cizí jazyky, hlavně angličtina. Zvídavé čtenářky a čtenáře by mohly oslovit vzpomínky na cestovatelské peripetie v době rozdělené Evropy, kdy navíc nebylo možné kdykoli a kdekoli získat informace na několik kliknutí v chytrém telefonu.

Díky, Londýne!

Autorka: Jitka Hloušková

Žánr: příběh zralé ženy

Počet stran: 288

Rozměry: 130 x 200 mm

Vazba: brožovaná

ISBN: 978-80-7650-705-0

Datum vydání: 20. 6. 2022

Vhodné pro: čtenáře životních příběhů

Cena: 379 Kč

Pointa.cz | Díky, Londýne!

Zdroj foto: Pointa

You may also like...