Děti mohou s Open House Praha prozkoumat na podzim Velký strahovský stadion

Jedinečnou příležitost podívat se do útrob jednoho z největších stadionů světa budou mít děti v rámci zážitkových prohlídek Velkého strahovského stadionu s hravými Listy pro malé architekty, které na podzim pořádá organizace Open House Praha.

Prohlídka odkryje nejen poutavý příběh jeho vzniku, ale nabídne dětem možnost se interaktivní formou dozvědět více o architektuře tohoto kolosu, který hostil v minulosti všesokolské slety, spartakiády, koncerty či vojenské přehlídky. Děti se podívají na tribuny nebo prezidentského salonku a zamyslí se nad podobou a funkcí stavby, ale i budoucím využitím rozsáhlých prostor.

Naše komentované prohlídky v dětech vzbuzují tvůrčí nadšení a přibližují jim architektonické pojmy a témata spojená s příběhy budov zábavnou formou. Děti si mohou objekty projít vlastním tempem a společně s naším průvodcem si poznatky zaznamenávat do Listů pro malé architekty. Najdou v nich otázky a zábavné úkoly týkající se historie, architektury i funkce budovy,“ přibližuje metodička listů a lektorka Klára Veselá.

Prohlídka je určena pro děti od 6 do 12 let, které ji zvládnou absolvovat samy bez doprovodu rodičů. Délka prohlídky je cca 60 minut. Listy pro malé architekty jsou zahrnuty v ceně vstupenky. Lektorem komentované prohlídky stadionu bude Klára Veselá nebo David Valeš. Vstupenky lze zakoupit prostřednictvím Goout.net. Více info také na https://www.openhousepraha.cz/kalendar-akci/.

Nejbližší termíny:

Velký strahovský stadion pohledem dětí

út 13. 9. 2022, 16.00 hod.

ne 18. 9. 2022, 14.30 hod.

ne 16. 10. 2022, 14.30 hod.

Open House Praha na sociálních sítích

Facebook | Instagram | Linked In | Youtube

Zdroj foto: Open House Praha

You may also like...