Vizážista Dermacol radí, jak na dokonalé obočí

Úprava obočí patří mezi nejdiskutovanější téma v oblasti líčení. Spolu s vizážistou značky Dermacol – Tomášem Vidou – vám poradíme, jak docílit přirozeného obočí, které zvýrazní vaše rysy.

Nevýrazné obočí

Trápí vás příliš světlé, nevýrazné či tenké obočí? Permanentní úprava a barvení může být pro mnohé finančně náročné a je třeba počítat i s tím, že výsledný odstín či tvar není lehké změnit. Žádoucího výsledku můžete docílit i líčením, pokud znáte správný postup.

1. V prvním kroku je zapotřebí obočí správně vytvarovat tak, aby bylo souměrné s tváří. „Nejdřív si tužku nebo štětec přiložte k hraně nosu a posouvejte s ní k oku. Začátek obočí definuje vnitřní koutek oka, do dvou třetin obočí stoupá a v poslední třetině se obočí láme a klesá. Konec určuje vnější koutek oka,“ radí vizážista. Na základní určení linie obočí v tomto kroku doporučuje použít mikrotužku s tenkým hrotem, která má dlouhotrvající složení a během dne se nerozmaže.

Automatická tužka na obočí s kartáčkem, Dermacol – 199 Kč / 3 odstíny

2. Tvar obočí následně vyplňte pudrovým stínem ve stejném odstínu jako je tužka. Nezapomeňte obočí učesat, aby se stín dostal i mezi chloupky. Pudrová textura působí na obočí přirozeněji a aplikace je velmi jednoduchá i pro začátečníky.

Pudrový stín na obočí, Dermacol – 199 Kč / 3 odstíny

3. Chybějící chloupky na závěr dokreslete pomocí fixu na obočí. Má speciální aplikátor ve tvaru hřebínku, který imituje pravé chloupky. Pozornost věnujte zejména začátku obočí.

Fix na obočí 16 H Microblade tattoo, Dermacol – 199 Kč/ 3 odstíny

Tetované obočí

Kdysi bylo trendy tenké obočí, vytetované dlouhotrvajícími pigmenty, s čímž mnohé ženy „bojují“ dodnes. Pokud řešíte stejný problém nebo nejste spokojená s  tvarem či intenzitou tetovaného obočí, přinášíme několik tipů na jeho korekci.

1. Velmi důležitý je správný výběr odstínu, který by měl korespondovat s přirozenou barvou vlasů. „Pomocí tužky na obočí nejprve vykreslete jeho tvar. Má krémovou texturu, kterou pomocí kartáčku rozmažete do ztracena, aby nevznikly ostré hrany. Zároveň tak docílíte překrytí původní barvy tetování,“ popisuje postup vizážista.

Automatická tužka na obočí Eyebrow Perfector, Dermacol – 179 Kč / 3 odstíny

2. Na dokreslení chloupků použijte mikrotužku. Tomáš Vida dodává, že důležitý je způsob aplikace „Je velmi tenká, takže postupujte „čárkovací“metodou a dokreslíte chybějící chloupky.“

Automatická tužka na obočí, Dermacol – 199 Kč / 3 odstíny

3. Dobrým pomocníkem je i multifunkční korektor. „Tenkým hrotem jednoduše zamaskujete nedostatky, případně zkorigujete tvar,“ dodává Tomáš.

Multifunkční korektor Perfector, Dermacol – 99 Kč / 3 odstíny

Husté obočí

I úprava hustého obočí může mít svá úskalí. Zvlášť pokud jde o vyčesání chloupků a jejich fixaci.

1. Husté obočí není nutné doplňovat barvou. „Na úpravu doporučuji mikrotužku nebo fix na obočí. Oba produkty dokáží přirozeně dokreslit chybějící chloupky. Navíc jsou voděodolné, takže se nerozmazávají,“ vysvětluje vizážista.

Automatická tužka na obočí, Dermacol – 199 Kč / 3 odstíny

Fix na obočí 16 H Microblade, Dermacol – 199 Kč/ 3 odstíny

2. Současným trendem je vyčesané obočí. „Pokud máte husté obočí, je důležité chloupky dobře zafixovat. Vhodné jsou produkty, které vydrží co nejdéle a jsou voděodolné Doporučuji speciální vosk na obočí, který chloupky zafixuje na dlouhé hodiny,“ dodává vizážista Tomáš Vida.

Tekutý vosk na obočí Eyebrow Lifting, Dermacol – 7,99 eur/5 ml

Zdroj foto: Dermacol

You may also like...