Odstartoval první večer StarDance na ČT1 a hned se stal sobotní jedničkou

 

Úvod dvanácté řady taneční soutěže sledoval téměř jeden a půl milionu diváků.

 

Po roční pauze se do vysílání ČT1 vrátila mimořádně oblíbená soutěž StarDance. Její začátek si nenechal ujít 1 milion a 472 tisíc fanoušků v divácké skupině 15+. Na taneční parket se postavila desítka párů, kterou tvoří známé sportovní, herecké či hudební osobnosti a profesionální tanečníci. Svoje choreografie společně tvořily už od července.

Odstartoval první večer StarDance a hned se stal sobotní jedničkou

S podzimem se pomalu, ale jistě, přesouváme do toho nejkrásnějšího ročního období, do adventu. Jsem velmi rád, že právě tento čas je opět spojený se StarDance, tedy s pořadem, který je u diváků České televize stále mimořádně oblíbený, a na který se těší. První díl 12. ročníku je úspěšně za námi a dámy byly, jak jinak než půvabné a pánové ukázali, že noblesa jim rozhodně není cizí. Soutěžícím přeji do dalších dílů hodně bezchybně zatančených kreací, porotě pomyslné vševidoucí oko a divákům opravdu příjemně strávený čas u obrazovek s našimi hvězdami, které tančí,“ vzkazuje generální ředitel ČT Jan Souček.

Kreativní producentku Lucii Kapounovou, která se přípravám pořadu věnuje se svým týmem víc než rok dopředu, těší stabilně vysoký divácký zájem:

„Podle statistik společnosti ATO – Nielsen je start této řady druhý nejúspěšnější od roku 2008. A z toho mám samozřejmě velkou radost. Vyšší sledovanost prvního večera měl od té doby jen jedenáctý ročník vysílaný během pandemie covid-19, během které lidé častěji usedali k televizním obrazovkám.“

Jubilejní sté pokračování soutěže StarDance, kterou Česká televize vysílá od roku 2006, je připraveno už na tuto sobotu 21. října 2023. Do hlediště usednou osobnosti, které se účastnily uplynulých jedenácti ročníků, tančit se bude tango, samba a valčík. Do dalšího, třetího, mimořádně vysílaného dílu v neděli 29. října, pak postoupí už jen devět párů.

Odstartoval první večer StarDance a hned se stal sobotní jedničkou

Letošní sestava soutěžících je velmi silná a plná překvapení. Někdo sází na víc technických prvků, někdo má víc entuziasmu. Myslím si, že dvanáctá řada bude velmi zajímavá,“ říká moderátor Marek Eben a jeho kolegyně Tereza Kostková dodává: „V průběhu prvního přenosu jsem mezi jednotlivými páry nezaznamenala vůbec žádnou rivalitu. Všichni si i mimo kamery fantasticky fandí, podporují se a navzájem si přejí úspěch.“

Z úvodního kola letošního ročníku StarDance si nejvyšší hodnocení od tříčlenné poroty odnesly hned dva taneční páry – Eva Adamczyková s Jakubem Mazůchem a Richard Krajčo s Dominikou Roškovou. Od Tatiany Drexler, Zdeňka Chlopčíka a Richarda Genzera získali tanečníci shodně dvaadvacet bodů.

Odstartoval první večer StarDance a hned se stal sobotní jedničkou

Moje první reakce? Nadšení a překvapení z toho, jaké hodnocení a kolik bodů jsme za náš první tanec od poroty dostali. Možná jsme si na sebe upletli bič, ale jsem moc ráda za to, jak skvělou a nadupanou choreografii Jakub postavil,“ chválí svého tanečního partnera snowboardistka Eva Adamczyková. Herec a zpěvák Richard Krajčo bezprostředně po skončení přímého přenosu přiznal, že na parket nastupoval s obavami:

Odstartoval první večer StarDance a hned se stal sobotní jedničkou

„Měl jsem strach z toho, že něco pokazím. Teď jsem samozřejmě nadšený. A věřím, že v našem případě nebude platit, že první vyhrání z kapsy vyhání. Do příští soboty tedy budeme muset ve zkušebně zamakat. Dominika je ale tvrdá a disciplinovaná trenérka, takže se budu řídit jejími radami a uvidím, kam až mě v soutěži dotáhne.“

Zdroj foto: Česká televize

You may also like...