Bláznivá komedie Jedeme na teambuilding měla bláznivou slavnostní premiéru

V pražském multikině Cinema City Slovanský dům včera proběhla slavnostní premiéra česko-slovenské bláznivé komedie Jedeme na teambuilding od tvůrců populárního filmu Známí neznámí.

Jedeme na teambuilding

Jak naznačuje slogan „Za firemní se paří nejlíp“, v tomto filmu je hlavní právě to, že se paří za peníze z erární kapsy, a panují zde také hodně uvolněné vztahy a mravy. Ale pro partu našich hlavních hrdinů je nejdůležitější, že za každou cenu musí vyhrát týmovou soutěž. Jinak jejich oddělení bude zrušené a oni přijdou o práci. Proti nim stojí jiné tři party: krasavice z Teplic, pařmeni z Brna a machři ze Slovenska. Každopádně platí ještě jeden slogan: „Co se stane na teambuildingu, zůstane na teambuildingu“.

Jak vznikal výběr a mix známých a neznámých tváří, nám nastínila producentka Petra Polnišová, která si ve filmu zahrála i jednu z rolí: „K osvědčeným filmovým komediálním hercům jako jsou Jakub Prachař, Vojta Kotek a Anička Polívková, jsme postavili méně známé komiky z kultovního Ostravského divadla MIR Robina Ferra, Bořivoje Čermáka, Ondřeje Malého a výborného komika z Brněnského Národního divadla Romana Blumaiera už na castingu mezi herci vznikla dokonalá chemie. Do toho jsme zamíchali slovenské komiky, které všechny velmi dobře znám, jako jsou Alexander Bárta, Richard Autnera, Robo Jakab. Vznikla tak perfektní tvůrčí parta.“

Jedeme na teambuilding

Když si myslíte, že máte ve všech směrech skvěle našlápnuto a nic vás nezastaví, tak se většinou hodně pletete. Ambiciózní korporátní zaměstnanec Aleš (Jakub Prachař) je svým narcistickým šéfem (Alexander Bárta) místo povýšení přeložen do nejhoršího firemního oddělení – do call centra. Tam velice rychle musí přijít na to, jak spolu s potrhlou konspirátorkou Marcelou (Petra Polnišová), neurotickým nihilistou Michalem (Vojta Kotek), vzorňačkou Jitkou (Anna Polívková) a dalšími bizarními kolegy vytvořit sehranou partu. Jen tak může během teambuildingového víkendu porazit bývalé kolegy, zachránit své nové oddělení před zrušením a hlavně najít ztracenou sebeúctu.

Jedeme na teambuilding

Jedeme na teambuilding

Premiéra: 28. 12. 2023

Režie: Zuzana Marianková

Scénář: Alex Cotet, Petra Polnišová, Zuzana Marianková

Kamera: Peter Bencsík

Hudba: Viktor Hazard 

Producenti: Petra Polnišová (Angry Tiger), Juraj Brocko (Angry Tiger), Tomáš Janísek (Cinetim), Marek Jeníček (Cinetim)

Hrají: Jakub Prachař, Vojta Kotek, Anna Polívková, Petra Polnišová, Alexander Bárta, Bořivoj Čermák, Robin Ferro, Erika Stárková, Richard Autner, Evelyn, Samuel Procházka, Bekim, Robo Jakab, Justýna Zedníková, Tomáš Mischura

Zdroj foto a video: CinemArt

You may also like...